Programul detaliat însă nu este încă accesibil, însă deja putem aminti numeroase evenimente, care se vor desfășura apoi în cadrul zilelor KSE din anul acesta între 6-10 mai în Sala  Polivalentă și în împrejurimile ei. În acest an ca montate  va fi Gală K1 pentru adulți și pentru tineri, respectiv se va reîntoarce și concursul de atelaj.

 

La 6 mai, miercuri zilele KSE debutează cu gimnastică de mini-fotbal și cu un concurs de judo, apoi timp de cinci zile se poate participa la diversele programe sportive. În programul de joi își găsesc loc fotbalul de masă cu nasturi, concursul de alergare și de biciclete , precum și campionat de popice, la aceste programe pot participa copii și tineri. De scos în evidență este că, campionatul de popice se desfășoară pe parcursul a patru zile, în fiecare zi alte echipe își măsoară cunoștințele. În ziua de vineri va ajunge în lumina reflectoarelor fotbalul și fotbal tenisul, aici vor fi organizate campionate atât pentru adulți cât și pentru copii. Gala K1 în această zi va fi în Sala polivalentă în categoriile de juniori și seniori. Seara și scena „se va anima”, orchestra Black Betty din Sfântu Gheorghe va fi oaspetele zilelor KSE.

 

Sâmbătă înainte de masă țin deschiderea festivă în stadionul Sinkovits, unde vor defila sportivii participanți cu colaborarea fanfarei Clubului Copiilor și a grupului de majorete. Aici participă și oaspeții sportivi din Hatvan, Gyöngyös, Mezőkövesd, Nagyatád, Vác și Cserszegtomaj. Sâmbătă pe lângă sporturile de masă va fi concurs de funie de săritură și aruncare de disc, campionat de badminton și instrucție de zumba, seara însă orchestra Inogsz din Târgu Secuiesc îi va distra pe spectatori.

 

Programul de duminică se desfășoară după un scenariu bine obișnuit: atunci va fi concursul de streetball și cel de om cu putere, iar de la ora 18 vor fi premiați în cadrul unei gale de sport cei mai buni sportivi ai anului. Ultima seară a zilelor KSE va fi neregulată: seria de manifestări o va încheia concertul ansamblului deosebit de popular în cadrul tinerilor Halott Pénz din Ungaria.

 

E important de evidențiat că de vineri va fi și colectare de donație pentru paraolimpicul Oláh Attila, care va folosi suma adunată pentru ajungerea la para-olimpiada din 2016. Organizatorii zilelor KSE sunt Asociația Sportivă din Târgu Secuiesc, Biroul Sportiv și Primăria Târgu Secuiesc. Programul detaliat al evenimentului îl vom difuza în publicația noastră de săptămâna viitoare.


22 aprilie 2015