La 10 octombrie, sâmbătă de la ora 19 în sala mare a Casei de Cultură Vigadó va avea loc un concert extraordinar în cadrul celor de-al VI-lea Zile ale Secuimii în interpretarea Orchestrei de Cameră din Ciuc și a Orchestrei de Cameră Georgius din Sfântu Gheorghe.

 

În interpretarea orchestrei simfonice cu 42 de membrii, cel interesat poate auzi în direct muzica mai multor filme de mare succes. Vor răsuna în interpretarea orchestrei muzicale de fundal al unor filme cunoscute ca: Die Hard , Amadeus, Australia , Once upon a time in America, Cinema Paradiso, Schindler’s List, A Tenkes Kapitánya, Indiana Jones, Batman, Szabadság Szerelem, Fiddler on the Roof, Pirates of the Caribbean, Spiderman 3, Robin Hood, Back to the Future, Star Wars. Pe parcursul recitalului în interesul unui efect perfect publicul poate vedea pe proiector fragmente din film.

 

Dirijorul serii este Werner Gábor, care s-a născut în 1969 la Budapesta, studiile sale muzicale le-a început la vârsta de cinci ani la violoncel, apoi pe lângă acesta a învățat să cânte la pian și la instrumente muzicale de percuție. După studiile sale de liceu a obținut diplomă la specialitatea violoncel al Secției din Győr a Conservatorului Liszt Ferenc. Din 1991 este membru al Orchestrei Simfonice MÁV și pe lângă asta a cântat în numeroase orchestre de cameră. Între 1990–1993  este membru al Camerata Transsylvanica, de la 1993 până la 1995 al Sonora Hungarica, între 1996–1999 al Orchestrei de Cameră Hubay Jenő. În urma acesteia a cântat și la Virtuozii Maghiari.

În 1997 a fost înscris la Conservatorul Liszt Ferenc, unde a obținut diplomă la specialitatea de dirijor, apoi s-a perfecționat la cursurile de maistru ale lui Jurij Szimonov. Din 1999 este conducătorul artistic al Orchestrei de Cameră din Heves.

 

Din 2000 ocupă funcția de dirijor la Orchestra Dohnányi din Budafok. Pe lângă asta a dirijat în calitate de dirijor invitat la numeroase orchestre maghiare. A fost în turneu în Olanda, Italia, Elveția, Germania și în Transilvania. În 2002 a fost decorat cu premiul Donáth. Din 2010 este dirijorul invitat  a Orchestrei de Cameră din Ciuc.

 

Prețul biletelor de intrare: 10 lei. Pot fi găsite prealabil în biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó, în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacole. Posibilitate de rezervare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


5 octombrie 2015