La 9 octombrie, vineri de la ora 10 în sala mare a Casei de Cultură Vigadó putem participa la concertul trupei Makám. Pe discul nou de selecții cu titlul Cântec de soare figurează 17 înregistrări, acestea acoperă în mare parte discografia lui Makám (și numărul albumelor de studio de până acum este 17). Scopul a fost ca pe cântec de soare să apară fiecare eră a lui Makám.

 

Prima eră este o perioadă lucrată împreună cu formația de odinioară, cea de-a doua cu Grencsó István, apoi cu cântărețele Lovász Irén, , Bognár Szilvia, Palya Bea, Lázár Erika, Hornai Zóra, în final cea actuală cu Korzenszky Klára, membră Makám.

 

Trupa Makám se obișnuiește a fi amintit ca un pionier al muzicii mondiale din Ungaria, muzica sa individuală a fost întocmită din mai multe culturi. După cum a formulat Krulik Zoltán, niciodată nu s-a străduit să fie prezenți în curentul principal, au umblat cu încăpățânare drumul lor multicolor. Pentru primii opt-zece ani a fost fundamental caracteristică muzica de cameră de improvizație și minimalul structuralist, la mijlocul anilor nouăzeci cu intrarea saxofonistului Grencsó István s-au mișcat către muzica liberă.

 

Membrii trupei Makám:
Korzenszky Klára – c\ntec
Eredics Dávid – clarinet, saxofon, caval, fluier
Kuczera Barbara – pian, cântec
Krulik Zoltán – chitară acustică, cântec
Boros Attila – chitară bas acustică
Keönch László – tobă, instrumente muzicale de percuție

 

Prețul biletelor de intrare: 5 lei. Pot fi găsite prealabil în biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó, în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacole. Posibilitate de rezervare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


5 octombrie 2015