Vineri KSE din Târgu Secuiesc a jucat un meci de ritm bun, viu și spectaculos contra oaspeților FK Odorheiu Secuiesc în a 4-a etapă din liga I a fotbalului de sală. Albaștri-albi s-au prezentat cu un joc convingător și au obținut prima lor victorie din acest sezon (5-4), ceea ce este și mai valoros, deoarece de o asemenea bravură n-a fost exemplu din 27 noiembrie 2010, atunci cu golul lui Dobra Alpár a câștigat KSE cu 6-5 la Odorheiu Secuiesc.

 

Antrenorul conducător David Madrid Sanchez a trimis pe teren rândul începător Borja Lopez – Ţicalo, Gáll, Iacob, Căşineanu (au mai jucat: Gazda, Rafael Berlanga, Igor Torres, Isac, Javier), contra celor cu formația Péter – Szabó, Csoma, Szécsi, Biró (Szőcs Loránd, Szőcs László, Miklós, Rajmond, Kovács) din Odorheiu Secuiesc. La începutul meciului KSE a omis numeroase situații, dar în minutul 5 a câștigat conducerea prin nimerirea de un frumos premiu al lui Gazda. Și după asta cei de acasă au avut inițiativă, însă oaspeții ar fi putut egala din contraatacuri, dar Lopez a apărat excepțional fileul celor din Târgu Secuiesc, însă în minutul 14, în urma cornerului lui Rafael, Igor a șutat în poartă (2-0). După un minut Szőcs László a înfrumusețat (2-1), cu două minute înainte de pauză însă și Isac a nimerit în sfârșit (3-1).

 

Echipa oaspete a început repriza a doua mai decisă, ceea ce a și avut imediat rezultat, pe parcursul al unu minut bun au egalat (3-3). În urma duelului cu bara porții, KSE degeaba a condus atacuri promițătoare, nici Rafael, nici Igor, nici Isac n-au putut nimeri, dar în minutul 31 Ţicalo da (4-3), apoi după două minute și Javier s-a înscris pe lista autorilor de goluri (5-3). Cu șapte minute înainte de final antrenorul conducător al echipei oaspeților Jakab Zoltán a trecut la o tactică de portar de pericol, însă nici acest fapt n-a adus rezultatul așteptat împotriva albaștri-albilor care s-au apărat eroic, Szőcs a putut doar înfrumuseța, KSE îndemnat până la sfârșit de către public a câștigat cu 5-4.

 

–  Ne-a ajutat foarte mult că publicul a stat până la final lângă noi și ne-a îndemnat, mulțumită acestuia jucătorii au scos din ei maximul. Înfrângerea de la Cluj a fost doar o deraiere, acum am demonstrat de ce suntem în stare. Vom lucra încă și mai mult, majoritatea jucătorilor sunt foarte tineri, dar sunt convins că în fața noastră se află un viitor strălucit. În apărare ne-am făcut bine datoria, însă în privința jocului nostru de atac mai avem de îndreptat – a evaluat după meci antrenorul conducător David Madrid Sanchez.

 

Și Ştefan Vasile, vicepreședintele clubului a rostit cuvinte de mulțumire pentru galerie, apoi a cerut răbdare și încredere față de echipă, „să avem încredere în ei, să nu-i descurajăm!” – a cerut de la cei din Târgu Secuiesc. La proxima dată KSE pășește pe teren la Focșani.

 

FC Sepsi s-a măsurat cu Galactic din Focșani la încheierea ediției noastre, în Sala Polivalentă Szabó Kati a câștigat cu 5-0 contra începătoarei.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


Invalid Displayed Gallery


5 octombrie 2015