Miercuri după-masă Primăria din Târgu Secuiesc și Casa de Cultură Vigadó au organizat a doua oară concursul la care s-au înscris zece elevi.

 

Cu organizarea în anul trecut a concursului de recitare au răspuns la cererea Consiliului Județean Covasna, conform căreia în cadrul anului comemorativ-Gábor Áron să aibă loc cât mai multe programe în amintirea maiorului de artilerie erou. Membra juriului Ménessy Kinga a relatat jurnalistului nostru: ar dori ca, pășind pe urmele concursului de orator „Vuiește Martie”, să aleagă astfel pe recitatorii festivităților de la 15 martie.

 

„S-a putut simți creșterea nivelului față de anul trecut, din cele zece recitări auzite am putut premia șapte. Am încercat să evaluăm după criterii care fac față în acele locații la care vor fi apoi rostite recitările. Astfel am decis ca un tânăr care dispune de un organ de voce necesar să fie acela care la 15 martie să recite în centru și o recitare total captivantă să fie aceea pe care va putea asculta publicul în sala de expoziții de la parter a Casei de Cultură Vigadó” – a adăugat referentul de presă  al primăriei Ménessy Kinga.

 

 Premiul întâi al concursului de recitări a fost câștigat de Jánosi Zsolt, elevul din clasa a șaptea al Școlii Turóczi Mózes va putea recita la festivitatea de la 15 martie poezia lui Petőfi Sándor cu titlul  „A szabadsághoz”. Premiul doi a fost obținut de Rancz Gyárfás Hanna, eleva din clasa a cincea a Școlii Petőfi Sándor, ea își va putea recita poezia la festivitatea de duminică la Casa de Cultură Vigadó lână tunul lui Gábor Áron. Câștigătoarea celui de-al treilea premiu a fost Nánia Hanna, care este elevă în clasa a cincea la Liceul Teoretic Nagy Mózes și va recita la cina organizată pentru delegațiile din orașele înfrățite.

 

Au primit mențiune din Școala Petőfi Sándor eleva din clasa a șasea Enache Nikolett și Deszke Hanna de clasa a cincea, precum și Nánia Hilda de clasa a cincea din Liceul Teoretic Nagy Mózes. Len Balázs, elev în clasa a cincea din „Kanta” a primit la fel mențiune.

 

Sursă: Kertész Tibor, Radio Profi


Invalid Displayed Gallery


12 martie 2015