Parlamentul Ungariei a declarat în anul trecut în decembrie 16 martie ziua steagului maghiar și a stemei. Cu această ocazie au organizat la Budapesta luni seara a zecea Gală jubiliară  a Tricolorului Maghiar, în Palatul Stefánia, unde au fost reprezentate treizeci de țări.

 

La seara de gală ținută cu ocazia primei zile a steagului din Ungaria, organizată cu patronajul lui Szőcs Géza și Rogán Antal, au prezentat Calendarul Național al anului 2016, care conține cele mai bune fotografii ale deceniului trecut în tema roșu-alb-verde. La gală i-au premiat pe acei zece fotografi din Bazinul Carpați care au creat  ceva durabil în interesul popularizării steagului maghiar.

 

Juriul al cărui președinte a fost Zsigmond Vilmos, operator cu premiul Oscar, a ales dintre mai multele mii de fotografii în calendarul din 2016, între cele mai bune douăsprezece fotografii, ca principală fotografie ale lunilor februarie și iunie, și două lucrări ale lui Iochom Zsolt care s-a născut la Târgu Secuiesc. Zsolt care în prezent trăiește la Miercurea Ciuc este singurul ale cărui două fotografii au ajuns în calendar și el a fost singurul premiat din Transilvania. Felicitări!


Invalid Displayed Gallery


18 martie 2015