Între 16-19 octombrie a ajuns la organizare cu prima ocazie Olimpiada de Sport a Liceelor Maghiare din Transilvania, la care s-au măsurat pe teritoriul Bazei Sportive din Cluj cinci sute de elevi din douăzeci și două de școli maghiare din Transilvania.

 

La manifestarea bogată în numere de concurs tinerii s-au putut măsura în cinci ramuri sportive: în volei, în handbal, în atletică, în fotbal și în baschet. Târgu Secuiesc și județul Covasna a fost reprezentată de echipa de baschet băieți a Liceului Nagy Mózes, care au obținut al treilea loc distins. Membrii echipei au fost Bartók Tamás, Fekete Szabolcs, Finta Ákos, Kelemen Hunor, Sinkler Gábor, Tamás Hunor, Tuchilus Ales, Váncsa Róbert și Vardó Botond, antrenorul lor Gazda Szilárd.

 

Scopul inițiativei de completare a lipsei a fost de a da posibilitate pentru construire de relație, de a asigura trecerea în revistă a completării cu rezerve a sportului maghiar din Transilvania, pentru a fi în folosul comunității, respectiv apropierea ramurilor sportive olimpice individuale și de grup în înțelesul clasic. La organizatori a figurat și cu această ocazie pe un loc distins educarea tinerilor pentru o viață sănătoasă, ar dori, ca elevii să îndrăgească într-un număr din ce în ce  mișcarea sistematică, să vadă avantajele unui mod de viață activ, să conștientizeze utilitatea acestuia. Efectul de creare de relații al manifestării s-a manifestat și în faptul că, pe lângă asigurarea posibilităților de a face sport activ, a favorizat și facerea de cunoștință a tinerilor care trăiesc în orașe diferite. Și-au găsit noi prieteni, s-au format relații viabile.

 

Principalul protector al olimpiadei de sport este acel Károlyi Béla, care în Statele Unita ale Americii a devenit antrenor de gimnastică cu renume mondial, în prezent este conducătorul din prezent al echipei naționale de gimnastică al USA.


Invalid Displayed Gallery


20 octombrie 2015