La Târgu Secuiesc sâmbătă și duminică Primăria și Casa de Cultură Vigadó au organizat, în parteneriat cu organizațiile civile, a treia oară Zilele Copilașilor. În anul acesta au decis să organizeze sărbătoarea de două zile, în locul parcului Molnár Józsiás, într-o locație nouă, la Vigadó și în fața clădirii acesteia, pe teritoriul transformat într-o stradă de plimbare.

 

Sâmbătă înainte de masă „ca încălzire” au fixat în program două spectacole de păpuși. Trupa maghiară a Teatrului de păpuși Puck a dus pe scenă frumoasa Cenușăreasă care iese din ocnița sobei spre marea bucurie a micuților, măștile și păpușile realizate cu exigență, precum și decorul ingenios a oferit o revelație durabilă deopotrivă copiilor și adulților. După o pauză scurtă, în sala de la etaj, participanții au putut face cunoștință cu eroul vechilor garderobe, al vechiturilor uitate în pod, cu spiridușul de dulap bombănitor Cókmók. S-a bucurat de un uriaș succes și premiera dansului modern de sâmbătă seara, programul a continuat cu casa de dans popular  de familie, la evenimentul ținut cu colaborarea grupei de dans popular Harmatfű orchestra Kedves a furnizat muzica de dans.

 

Duminică din nou marionetele Teatrului de păpuși Puck au strălucit pe scenă, una din cele mai mari atracții ale zilei a constituit animația cu titlul Likaskő a echipei Legendarului din Secuime, pe care, datorită interesului mare, au proiectat-o și de două ori. După cei de la secția de muzică a Școlii Generale Molnár Józsiás și după producția care a meritat aplauze a ansamblului de copii MiniSnaps, copilașii au putut „dănțui” din nou pe muzica ansamblului Folker.

 

În ambele zile, în primele ore ale după-amiezii, în imperiul copiilor conducerea a fost preluată de către organizațiile civile care ajutau munca organizatorilor, voluntarii lui Pro Pectus, Zelegor Törpmanó, și ai Asociației Bóbita i-au așteptat pe cei mici la jocuri de îndemnare și de echipe, la concursuri de familie, la rostire de zicătoare, tinerii Organizației de Tineret din Târgu Secuiesc i-au adunat pe mititei și pe membri familiilor acestora la întreceri tradiționale. S-a dovedit populară surpriza Studioului KreaKids, tinerii renumiți prin creativitatea lor și de această dată au oferit asistență la modelarea Șoarecelui Mickey.

 

Organizatorii s-au îngrijit și de demâncare, au fost consumate mai multe sute de felii de pâine cu untură și și-au găsit gazdă peste o mie de ecusoane Bro`cooly și baloane!

 

(kertész)


Invalid Displayed Gallery


2 iunie 2015