Pe 17 noiembrie 2021, viceprimarul municipiului Târgu Secuiesc, dr. Szilveszter Szabolcs, alături de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, Oana Matache, viceprimarul Buzăului și Alexandru Claudiu Buciu, primarul Lugojului, a participat la evenimentul online Urban Talks, vorbind despre modele de bune practici și strategii pentru dezvoltarea dialogului dintre cetățeni și administrație. În cadrul acestei discuții, viceprimarul a menționat eforturile de transparentizare, pe care le susține municipalitatea, punând accentul pe acele aspecte fundamentale, pe care contribuie la prioritizarea exigențelor cetățenilor.

 

În primul rând, a fost prezentat actuala Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Târgu Secuiesc pentru perioada 2021–2030, prin sprijinul experților de la Banca Mondială și Ministerul Dezvoltării. Pe lângă acesta, viceprimarul a accentuat eficacitatea proiectului de Bugetare Participativă, care își propune implicarea cetățenilor municipiului Târgu Secuiesc într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optimă de cheltuire a unei părți din bugetul local.

 

În al doilea rând, viceprimarul municipiului a enumerat cele trei componente, care au contribuit la eficientizarea activității Primăriei și comunicarea cu/către cetățenii orașului. Componentele respective sunt: platforma Sesizări Online, harta orașului digitalizat și Smart Air, având ca scop principal îmbunătățirea calității vieții în mod direct și indirect a locuitorilor. În acest sens, obiectul prioritar sugerat se manifestă prin accentuarea căilor de comunicare prin dispozitive IT, creșterea transparenței instituționale, actualizarea cadastrală a municipiului din mai multe perspective și întărirea colaborării dintre cetățeni si administrația publică. 

 

În concluzia prezentării, viceprimarul dr. Szilveszter Szabolcs a subliniat faptul, că proiectele implementate de Primărie încurajează implicarea civică, iar dacă cetățenii vor vedea schimbări, vor începe să vadă Primăria ca un partener eficient pentru dialog și acest lucru va duce la îmbunătățirea calității vieții și a societății în general în municipiul Târgu Secuiesc.

 


26 noiembrie 2021