Avand in vedere ca Spitalul Municipal Targu Secuiesc este desemnat „Spital suport pacienti Covid-19 pozitiv” prin Ordinul 533/2020.03.29., precizam urmatoarele:

 

Pana in momentul de fata Spitalul Municipal Targu Secuiesc a asigurat servicii medicale de urgenta conform prevederilor legale valabile pentru aceasta perioada.

In urma schimbarii statutului Spitalului Municipal Targu Secuiesc, urmeaza sa ne conformam prevederilor privind tratarea pacientilor care sunt confirmati infectati cu noul coronavirus COVID-19 si care au nevoie de servicii medicale in diferite patologii asociate. (De exemplu: nastere, fractura etc.)

 

Am primit promisiuni ca spitalele desemnate „Spital suport pacienti Covid-19 pozitiv” vor fi sprijinite de Ministerul Sanatatii prin dotare cu aparatura necesara tratarii acestor pacienti, respectiv cu echipamentele de protectie.

 

Personalul medical al spitalului da dovada de profesionalism si dedicatie in aceste vremuri dificile. Conducerea face eforturi maxime ca personalul medical, sa nu fie detasat catre alte centre medicale, intrucat si aici este mare nevoie de personal medical.

 

Important de stiut, ca, conform prevederilor Ordinului 533/2020.03.29, cazurile critice COVID-19 vor fi tratate in Spitalul Judetean de Urgenta Fogolyan Kristof.

 

Conform cu cele de mai sus, rugam populatia ca in cazul oricaror urgente medicale sa nu vina la Spitalul Municipal Targu Secuiesc, ci sa sune la numarul pentru situatii de urgenta 112.


2 aprilie 2020