După cum am mai relatat la sfârșitul săptămânii s-a desfășurat Galopiada Secuiască pe Pivniţele Mari aparținătoare comunei Moacșa, la care Primăria Târgu Secuiesc a trimis călăreți din Târgu Secuiesc, Lunga, Ruseni și Tinoasa.

 

Din cauza accidentării calului său, Berde Loránd, reprezentantul din Ruseni nu a putut porni la curse, însă repede s-a găsit un cal nou, cu care în sfârșit la Galopiada Góbé a pornit Tóth Szabolcs. În acest an concurenții Galopiadei Secuieşti au fost foarte puternici, din probele eliminatorii doar lui Bódi Albert i-a reușit să ajungă mai departe în semifinale.

 

În primul tur au pornit călăreții din Ghidfalău, Tinoasa, Gheorgheni și Covasna. Jákó Ferenc din Ghidfalău în șaua lui Fharmeta i-a depășit după un tur, concursul s-a disputat mai degrabă pentru locul doi. Acesta a devenit mai emoționant, mai ales atunci, când pe pista de patru sute de metri, dintre concurenții care au realizat cu ceva mai mult de trei cercuri, László Pál din Gheorgheni a calculat greșit și după parcurgerea a două tururi a sărbătorit cu mâinile ridicate ajungerea mai departe pe locul doi. De greșeala sa și-a dat seama atunci când Részeg Mihály din Tinoasa l-a ajuns și aproape l-a depășit. În turul doi lupta mai mare s-a desfășurat tot doar pentru locul doi, după ce Bódi Albert din Târgu Secuiesc „a plecat câștigător” după primul tur, Ugron Attila din Lunga și Jani András din Băile Tușnad au înaintat cap la cap, până ce cu 300  de metri înainte de țintă concurentul din Băile Tușnad l-a depășit pe Ugron Attila și a ajuns în semifinală.

 

Pentru semifinală s-au asociat deja niște concurenți foarte puternici, în care Bódi Albert a luptat pentru pozițiile finaliste, legitim, căci el deja știe și faptul cum e să stai pe podium (în 2013 a terminat pe locul doi), dar și cum este să galopezi calul în Piața Eroilor din Budapesta. În cursa sa a ajuns împreună cu călăreți puternici, câștigătorul de mai târziu a galopului însă nu a fost bun, de aceea a trebuit pornit din nou, ceea ce pentru călărețul din Târgu Secuiesc nu i-a venit bine. Bódi Albert a avut o treabă grea, căci din cauza startului repornit calul său a parcurs cu un tur mai mult, Narkó probabil a obosit, de aceea nu a putut porni cu elan la al doilea start. Albert a încercat să se ralieze până la sfârșit pe locul doi, însă cei doi concurenți din Harghita și-au ținut însă poziția. Albert și-a motivat eliminarea din acest an cu faptul că, calul său a fost obosit și nervos.

– Din cauza nervozității lui Narkó, conform regulamentului, am pornit din spate, printre altele și aceasta este cauza eliminării mele – a relatat ziarului nostru Bódi, adăugând, înfrângerea din anul acesta i-a luat cheful și nu știe dacă în anul viitor va participa la galop. – Am nevoie de puțin timp, până ce voi prelucra cele întâmplate și cumpănesc către ce mai departe – a conchis Bódi.


Invalid Displayed Gallery


27 iulie 2015