Din punctul de vedere al reutilizării Gosp-Com a încheiat un semestru bun, la acesta a contribuit și colectarea conștientă a deșeurilor celor din Târgu Secuiesc.

În primele șase luni au totalizat 88.29 de tone de gunoi colectate selectiv, ceea ce reprezintă circa 5% a cantității prevăzute pentru 2015, totuși semnificativ mai mult decât cantitatea notată în perioada asemănătoare din anul 2014. „Conform legii trebuie reutilizat 15% a deșeului produs de către oraș, noi din acești 15% am îndeplinit 5. La aceasta a contribuit concursul publicat de către EcoRom Ambalaje și întrecerea de reutilizare dintre școli, ca rezultat al acestora a sărit semnificativ cantitatea deșeurilor reutilizabile predate” – a raportat directorul Zonda Balázs. „După totalizarea pe semestru am reutilizat 52.4 tone de hârtie, 9.3 tone de material plastic, 2.3 tone de folie de împachetat, 14.5 tone de sticlă și 49 de tone de deșeu verde”.

Totodată întreprinderea de curățenie publică a construit în primul semestru trei insule de colectare a deșeurilor selective conform UE: două în strada Bethlen Gábor, una însă pe strada Turiei, lângă casa de transformator. În străzile Grădiniței și Constructorilor au lărgit insulele deja existente, însă pe parcursul verii vor fi terminate încă două: una în strada Progresului, alta însă în strada Margaretei.


Invalid Displayed Gallery


27 iulie 2015