La ședința ordinară din august Consiliul local din Târgu Secuiesc a decis despre opt proiecte de hotărâre printre altele a adus decizii în probleme ca regulamentul de organizare și funcționare a sitului industrial care va fii înființat pe teritoriul fostului IFET, dar printre altele s-a discut și despre adăposturile de câini și parcarea cu plată.

 

În prima ordine de zi au modificat bugetul local, în care au fost nevoiți să decidă despre o sumă de o sută de mii de lei. Pentru formarea sistemului de încălzire de la Liceul Tehnologic Apor Péter, mai precis pentru schimbul caloriferelor, au prescris 46.800 de lei, Liceului Pedagogic Bod Péter pentru achitarea cheltuielilor de regie 55.000  de lei. În continuare spitalul a avut o propunere de modificare, Dr. Kelemen András i-a informat pe edili că cei 18.000 de lei primiți ca donație de la familia Wegener instituția sanitară i-ar cheltui pentru funcționarea secției de pediatrie. În punctul al doilea consiliul a votat despre bilanțul financiar pe cel de-al doilea trimestru, iar ca cel de-al treilea punct despre taxele de închiriere ale spațiilor publice pentru Târgul de Toamnă. A patra ordine de zi conține regulamentul de organizare și funcționare al parcului industrial al IFET, pe care l-au aprobat cu trei modificări. Mai înainte, la o ședință a comisiei au discutat deja modificările, acum a trebuit să decidă îndeosebi despre componența comisiei de arbitraj. Pe baza propunerilor comisia va avea nouă membri, din partea UDMR Hegedüs Ferenc, Barta Vilmos și Molnár Zoltán, din partea PCM Rákosi János și Lukács László, iar din partea PPMT Balázs Attila și Johann Taierling vor fi membri. Mai departe și primăria a delegat doi membri în persoana conducătorului de proiect Bartha János și jurista Tóth Csilla.

 

În punctul cinci au modificat, la solicitarea băncii, pentru 31 decembrie termenul de cheltuire al creditului bancar contractat pentru parcul industrial. Ordonanța de urgență 2015/2 eliberat de Ministerul de Finanțe prescrie că administrațiile locale pot contracta credit în împrejurări mult mai favorabile, mult mai ușor și cu o dobândă mai mică. Consiliul Local mai devreme a decis ca pentru achitarea cotei-părți pentru cel de-al doilea parc industrial să contracte credit, primarul Bokor Tibor consideră că trebuie să se folosească de posibilitatea oferită de ordonanța de urgență, de aceea a înaintat această hotărâre în fața consiliului. De altfel în hotărâre este cuprins și faptul că șterge creditul amintit în punctul cinci. În a șaptea ordine de zi a figurat contractul care va fi încheiat cu Asociația Unităților Întreprinderii de Hoteluri și Restaurante, pe care l-ar încheia pe perioada Târgului de Toamnă. Aici a fost propunerea ca asociația să-și schimbe în viitorul apropiat denumirea în Asociația Unităților de Întreprindere de hoteluri și restaurante al Județului Covasna. Respectiv edilii au mai pus pe tapet ca, în cazul în care există solicitare, în loc de cele cinci locuri prescrise să dea în chirie șase, astfel cheltuiala să împarte în mai multe părți. În ultimul punct al ordinii de zi au modificat închirierea încăperilor Sălii Polivalente, pentru ca micii fotbaliști să poată folosi gratuit terenul de fotbal într-o săptămână o singură dată 5 ore, iar cei mari o dată 10 ore într-o săptămână.

 

La diverse publicare punerii în funcțiune a adăpostului pentru câini nu a constituit o consfătuire mai deosebită, deoarece la o ședință anterioară au discutat detaliat despre aceasta. Primarul Bokor Tibor a înaintat în fața consiliului o adresă, în care City Parking  responsabil pentru parcare cere răspuns de la consiliul orășenesc. Primarul a așteptat o decizie de principiu dacă acceptă sau nu propunerea firmei pe baza căreia orașul cumpără parcometrele. În cazul în care consiliul decide că nu e necesară parcarea cu plată, firma cheamă în instanță primăria. Barta Vilmos, Bejan András și Dr. Szabó István consideră la fel că în oricare oraș civilizat în centru trebuie plătit pentru parcare în interesul menținerii ordinii. Bejan András a mai subliniat și faptul că acel turist care vine să viziteze orașul, dar de trei ori trebuie să înconjoare pentru a putea parca, e de temut că va lua direcția înspre ieșire și pleacă din oraș. După Johann Taierling Târgu Secuiesc este prea mic pentru a putea suporta parcarea cu plată și nu are o așa mare atracție turistică ca pentru turiști să facă cu plată centrul. În fine consiliul a ajuns la înțelegere ca City Parching să înainteze o listă oficială despre cât ar costa orașului cele 14 bucăți de parcometre și cu ocazia ședinței de consiliu din septembrie se vor întoarce din nou la temă.


Invalid Displayed Gallery


14 august 2015