Este de așteptat ca începând de săptămâna viitoare să fie demarate lucrările de renovare pe strada Libertății, pe parcursul cărora se planifică reabilitarea completă  a străzii. La sondajul lansat pe site-ul primăriei, respectiv pe site-ul de socializare, marți, 21 iunie au condus voturile „pro” cu 74 la sută, acest lucru fiind confirmat de reprezentanții Poliției Rutiere și de conducătorii școlilor locale de șoferi. Deplasarea pe strada Libertății va fi cu sens unic după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

 

Primarul Bokor Tibor a primit marți în biroul său conducătorii școlilor de șoferi, precum și doi reprezentanți ai poliției rutiere. Invitații au precizat la începutul discuției: suntem de acord ca deplasarea pe strada Libertății să fie în sens unic, deoarece este o zonă extrem de aglomerată cu pericol de accidente. De obicei străzile din Târgu Secuiesc sunt înguste, în ultimul timp a crescut semnificativ circulația de mașini în oraș, din acest motiv singura soluție în zonele aglomerate este circulația în sens unic, au propus invitații. Instructorii au atras atenția asupra faptului, că în strada Libertății trec cu greu două mașini una pe lângă cealaltă, iar în interesul circulației în condiții de siguranță, această stare trebuie încetată.  Din partea Poliției Rutiere a pus probleme trotuarul aflat pe partea stângă a străzii Libertății, în opinia lor, partea aceasta trebuie lărgită în așa fel, încât să fie loc atât pentru parcare, cât și pentru trotuar. Primarul i-a asigurat, că în cazul în care bordura va fi îndepărtată și partea aceea a străzii va fi nivelată, atunci vor câștiga și loc, iar cu vopsire va rămâne loc atât pentru parcare, cât și pentru trotuar.

 

Conform deciziei, circulația în sens unic va începe din fața Casei de Incubator, astfel partea de față la magazinul Bertis și străzile care conduc spre grădinița Manócska  pot fi folosite în continuare în ambele direcții, așa cum se poate vira în ambele direcții și din spatele blocurilor la prima și la a doua ieșire. Cine își duce copilul la grădiniță, poate vira în ambele direcții. În străzile Rândunicii, Nouă și Grădiniței rămân în vigoare regulile de circulație actuale, acolo nu este de așteptat nicio schimbare.

 

Pe traseul unde se desfășoară lucrările, este posibil, ca locuitorii să fie somați pe unele trasee, să își parcheze mașinile în altă parte în timpul lucrărilor de reabilitare. În perioada de modernizare a străzii Libertății apelăm la înțelegerea și răbdarea locuitorilor.


Invalid Displayed Gallery


22 iunie 2016