Înainte de lichidarea fabricii de amidon, proprietarul din America a donat orașului Târgu Secuiesc un teren de 6,4 hectare, în locul acesteia a fost construit parcul industrial, a informat Bokor Tibor, primarul municipiului Târgu secuiesc. Executarea a fost realizată de Primărie în cadrul Programului Operativ Regional, a fost lichidat stația de decantare de odinioară și a dat terenului o nouă destinație. Cererea de finanțare a fost aprobată în 2013, munca a început în februarie 2014.

 

În 24 mai a avut loc predarea unuia dintre parcurile industriale, cel de-al doilea va fi predat probabil de către executant săptămâna viitoare, a spus Bokor Tibor. Au reînnoit prima clădire, cu un spațiu de 323 metri pătrați, și au construit o hală cu structură de metal, având mărimea de 841 metri pătrați. Construcția s-a desfășurat în două faze: prima dată au lichidat decantorul extrem de toxic, aici a trebuit neutralizat nămolul, de aranjat terenul și de construit fundația drumurilor. Prețul acestei faze a fost mai mult de șapte milioane de lei fără TVA și a fost achitat în întregime de programul  Uniunii Europene. Cea de-a doua fază a cuprins formarea infrastructurii, înnoirea vechii clădiri și construirea noii hale, aici au contribuit într-o proporție de egală Primăria și proiectul european. Valoarea totală a acestei lucrări a fost aproape patru milioane de lei fără TVA. Alte utilări ale parcului industrial: stație de tranzistor compactă, teren îngrădit, drum ocolitor asfaltat, iluminație publică, surse de alimentare cu apă, canalizare. În cele ce urmează, vor fi elaborate și regulamentul intern al parcului industrial, apoi condițiile de devenire rezident.

 

Pagină web pentru promovare

 

Pagina web cu denumirea Invest In Târgu Secuiesc va servi pentru a face cunoscut potențialul economic al orașului Târgu Secuiesc în afara județului, a regiunii și chiar al țării, a spus primarul Bokor Tibor. Domainul cu numele de www.investintargusecuiesc.com a fost deja rezervat, de acum pornește construirea paginii web, încărcarea ei cu informații utile. Pagina va fi în trei limbi și va cuprinde toate informațiile, fotografiile, filmele, emițătorii, informațiile logistice, accesibilitățile, datele demografice, care sunt vitale sau au un rol decisiv în atragerea unei întreprinderi, fie vorba despre oricare dintre parcurile industriale sau chiar despre o clădire de închiriat în oraș.

 

Se mută cooperativa de lapte

 

În a doua parte a conferinței de presă deputatul Fejér László Ödön a anunțat: au depus deja cererea pentru a solicita un loc în hala mare a parcului industrial, unde doresc să pună în funcțiune punctul de producție al cooperativei de lapte Kézdi Lacto Coop, recent înființată. De la primarul Bokor Tibor au primit promisiunea că acest lucru poate fi realizat, astfel produsele de lapte Kézdi, deja de vânzare, nu trebuie duse la prelucrătorul din Cristuru Secuiesc sau din Frumoasă, ci pot fi fabricate în localitate din laptele local.

 

Înființarea cooperativei de lapte este rezultatul unei cooperări exemplare, al cărei inițiator a fost deputatul Fejér László Ödön, după ce Covalact a anunțat că nu mai dorește laptele din Trei Scaune de Sus.



25 mai 2016