Concursul de colectare selectivă a deșeurilor cu titlul Fii campionul reciclării publicat pentru instituțiile de învățământ în octombrie anul trecut s-a încheiat la 30 mai, câștigătorii au putut prelua premiile la 1 iunie.  Câștigurile pentru primii trei câștigători au fost predate la Primărie de către primarul Bokor Tibor: o tablă interactivă, un laptop și un aparat de fotografiat.

 

Pe baza rezultatelor totalizate, cele mai multe deșeuri selective pe un copil − 7065.64 kg de hârtie, material plastic și sticlă − au fost predate de Grădinița numărul 3, atingând mediul de 75.9 kg/persoană. Ei au primit deci premiul principal al concursului, tabla interactivă. Premiul al doilea este un laptop, pe care-l va putea folosi Grădinița Manócska. Instituția a predat 5634.9 kg de hârtie, material plastic și sticlă, media lor este 21.9 kg/persoană. Ce-a de-a treia plasată a ajuns Grădinița Csipkerózsika cu 1386.54 kg de deșeuri adunate, cu un mediu de 17.3 kg/persoană. Grădinița a devenit mai bogată cu un aparat de fotografiat. „Am putut încheia și în anul acesta un concurs productiv, căci față de mediul totalizat din anul trecut, în acest an instituțiile de învățământ ale orașului nostru au adunat de două ori mai multe deșeuri selective” − a spus la eveniment primarul Bokor Tibor. Kész Ildikó, conducătorul instituțiilor de învățământ a spus că se bucură pentru faptul că primele trei locuri le-au obținut grădinițele, căci asta înseamnă că încă de la cea mai mică vârstă copiii trebuie educați pentru adunarea deșeurilor.

 

Rezultatele ulterioare: Liceul Tehnologic Gábor Áron 4880 kg (9,64 kg/pers), Colegiul Reformat 1946 kg (7,63 kg/ pers), Școala Generală Petőfi Sándor 3056 kg (6,08 kg/ pers), Școala Generală Molnár Józsiás 1706,1 kg (4,38 kg/ pers), Liceul Teoretic Nagy Mózes 2740 kg (3,49 kg/ pers), Școala Generală Turóczi Mózes 466 kg (0,96 kg/ pers).

 

Acțiunea de colectare a deșeurilor a fost organizată de Primăria Târgu Secuiesc și de Gosp-Com.


Invalid Displayed Gallery


1 iunie 2016