Târgul de Toamnă își așteaptă vizitatorii cu o serie de concerte care deservesc publicul larg, de toate vârstele. În oferta din anul acesta se pot găsi la fel Punnany Massif, Bródy János și Șuie Paparude. Concertul de final al „culesului de valori” din Târgu Secuiesc va fi furnizat de trupa Kormorán – a anunțat primarul Bokor Tibor la conferința de presă de azi.

 

Printre primii interpreți pe scena mare a zilelor orașului Târgu Secuiesc, care vor avea loc între 26-30 august, vor fi orchestra Dirty Slippers din Gyula, respectiv orchestra Republic care se bucură de un mare succes de douăzeci și cinci de ani. la 29 august, sâmbătă concertează Punnany Massif (Pécs) și Zanzibár, cea dintâi va fi pentru prima ocazie musafirul orașului breslelor. Acordul de final al sfârșitului de săptămână lung va fi concertul trupei Kormorán, mai înainte urcă pe scenă Bródy János – a comunicat organizatoarea principală Ménessy Kinga.

 

Orientându-ne după motoul culesului de valori, vor distra apoi merituosul mare public și interpreți locali, vineri László Attila, câștigătorul concursului Se naște o stea , sâmbătă Musicum, duminică însă va urca pe scenă orchestra proaspăt recrutată a lui Szabó Ádám, al cărei membru de stâlp, toboșar și compozitor este Katona Tamás din Târgu Secuiesc. În afară de asta, printre membri trupei Kormorán putem descoperi unul din orașul cizmarilor în persoana lui Gáspár Álmos. De altfel trupa n-a jucat încă niciodată în aer liber la Târgu Secuiesc.

 

După obicei, în afară de scena din centru, în manifestare se vor antrena și alte locații de concerte: în anul acesta în Cramă va domina o atmosferă de culesul strugurilor, cu dans popular și cu muzică populară, respectiv în curtea de lângă Casa de Cultură Vigadó își va găsi loc Urbanizé Garden, unde vineri sZempöl Offchestra, iar sâmbătă orchestra de mare popularitate din țară Șuie Paparude care sunt favoritele, fiecărui festival renumit din România. Despre asta organizatorii principali ai Urbanizé Garden  Máthé Zoltán și Hodor Levente i-au informat pe reprezentanții presei, adăugând că nu e întâmplătoare denumirea „grădina”, deoarece cortul de distracții – față de anii precedenți –  se extinde puțin mai departe în curte, asigurând un spațiu mai mare barului și consumatorilor.

 

Locațiile anterioare ale Târgului de Toamnă nu se modifică, orașul copiilor va rămâne și pe mai departe în centru, Festivalul cartofilor își va găsi loc în parcul Molnár Józsiás. „Amfitrionii locali pot decide, dacă se mută în iurtă sau ridică bucătărie independentă pe careva din suprafețele indicate de către organizatori. Scopul este să menținem ordinea în piață. Apoi am dori să introducem ca unitățile întreprinderilor de hoteluri și restaurante să aspire la diversitate, pentru a putea fi găsite și valori care diferă de cele obișnuite” a informat primarul Bokor Tibor.

 

În anul trecut au fost prezenți la târg peste 140 de meșteșugari și mici producători, numărul l-am dori păstra și în anul acesta – pentru asta îi așteaptă pe cei care se prezintă de săptămâna viitoare.


30 iunie 2015