Primăria din Târgu Secuiesc pornește și în anul acesta patru călăreți la Galopiada Secuiască, doi dintre aceștia pot fi socotiți deja concurenți cu rutină, ceilalți doi intră în lupta pentru victorie cu prima ocazie. Caii lor sunt toți niște copite cu randament bun, le place situația de concurs, îi pregătesc pentru această manifestare de mai multe luni. În 2013 Târgu Secuiesc a adus locul doi la Galopiada Secuiască, acesta a asigurat și ieșirea la Galopiada Națională, iar în anul trecut Bódi Albert și Narkó au terminat pe locul patru.

 

Târgu Secuiesc va fi reprezentat de Bódi Albert cu camaradul său din anul trecut, cu Narkó. Poate Narkó se pregătește încă de la evenimentul din anul trecut, pentru a putea alerga din nou la Galopiada Secuiască, călărețul său se antrenează cu el de mai multe luni, ca să-l țină în formă, în anul acesta ar dori să stea pe podium, posibil pe treapta cea mai înaltă – consideră Bódi Albert, care în fiecare an a luptat la concursul  de galop în culorile orașului breslelor. Narkó este un cal hibrid maghiar de șase ani, are în sânge concurența.

 

Lunga, ca și în anul trecut, va fi reprezentată de Ugron Attila, care este considerat de asemenea un călăreț cu rutină pe câmpul ce concurs. În primii ani a pornit în culorile Cernatului, în anul trecut însă a reprezentat Lunga, domiciliul său, la Galopiada Secuiască. Calul său Villám, griul de Lipițan de 11 ani, cunoaște de asemenea bine cercurile de galop, căci nu parcurge pentru prima dată distanța.

 

Este considerat novice în concurs, dar nicidecum începător, reprezentantul Ruseni-ului Berde Lóránd, după spusele căruia și-a cumpărat în acest scop de un an calul care ascultă la numele Anci. Se antrenează cu el de mai bine de patru luni pentru Galopiada Secuiască și ca toată lumea, care se angajează într-o astfel de măsurare, ar dori să câștige concursul cu mica Anci. Anci, de altfel, este o iapă hibridă de cinci ani și deși Galopiada Secuiască va fi pentru el nou, proprietarul său leagă de el mari speranțe.

 

Ca cel de-al patrulea, Részeg Mihály șede în șa, el reprezintă Tinoasa în concursul de călărie. Calul său, pe numele Hóka, de 10 ani, este o iapă gri shagya arab, pe care i-o asigură Bokor Botond.

 

Pe toți cei patru călăreți îi înscrie pentru concurs primăria din Târgu Secuiesc, pe lângă asta sprijină și pregătirea călăreților și cailor. Galopiada Secuiască va fi ținut între 11-12 iulie pe dealul Pivniţele Mari, miza este ieșirea la Galopiada Națională din Budapesta.


Invalid Displayed Gallery


7 iulie 2015