În 16 ianuarie, joi, Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc, a ținut o conferință de presă despre realizările anului 2019 și proiectele din 2020. Edilul este de părere că în anul 2019 majoritatea lucrărilor a constitut-o schimbul de conducte, pe lângă asta s-au reînnoit pe deplin străzile Gării, 1 Mai și Purczell, precum s-a reînnoit și piața Kossuth. Există suficiente de făcut și pentru anul 2020.

 

Primarul a început cu investițiile anului 2019, înșirând acele drumuri, străzi, piețe, care au putut fi reînnoite în anul trecut. Astfel a ajuns o nouă conductă de gaz în piața Gábor Áron, în străzile Independenței, Wesselényi și Molnár Józsiás, în cea din urmă a fost schimbată și canalul de dejecție. A devenit aranjată și strada Nicolae Bălcescu, aici s-a asfaltat, a fost reparat trotuarul, au fost înființate parcări, a fost aranjat iluminatul public și chiar și zona verde. Strada și piața Kossuth Lajos a trecut printr-o totală aranjare a pieței, precum și strada Purczell, în ambele locuri a ajuns și asfalt nou. A fost realizat un sistem de apă, canalizare și apă de ploaie în străzile Orbán Balázs, Pârâului și Fehérmartok, precum și într-o parte laterală a străzii Fortyogó (unde vor construi mai apoi tinerii). În cea din urmă a fost introdusă și iluminația publică, întrucât tinerii vor termina construcția, va ajunge asfalt și pe drum (probabil în anul acesta). A avut loc schimb de canalizare de apă, apă de ploaie și dejecții în strada Bradului, aici a rămas în urmă terminarea trotuarelor, iar piatra cubică va fi înlocuită cu un strat de asfalt la primăvară. În strada Budai Nagy Antal a fost schimbată conducta de dejecții și cea de apă de ploaie, apoi a fost așezată piatra cubică, lipsește doar o rampă pentru ca apa de dejecție să poată funcționa bine.

 

O lucrare cuprinzătoare realizată din proiecte a fost terminată în străzile Gării, Abatorului și 1 Mai, în cadrul căreia au fost schimbate conductele de apă, apă de dejecție, apă de ploaie și de gaz, pe stradă a ajuns un pavaj nou, au înființat parcări, respectiv au înființat treceri pentru pietoni vopsite, bine indicate. A mai rămas în urmă o parte laterală a străzii Abatorului, respectiv strada Gării, acestea vor fi terminate la primăvară – a promis Bokor.

 

Pe lângă aceste lucrări, municipiul a preluat podoaba orașului, parcul W. Wegener, pe care îl va înzestra cu o dependință, a fost terminată construcția unei sere, unde s-a și mutat o grădinărie a orașului, s-a lucrat continuu la întreținerea drumurilor sătești și de câmp, a fost lărgit parcul de mașini a secției de gospodărie cu o macara și cu o mașină de curățat zăpadă, a fost aranjat curtea Grupului Școlar Gábor și a fost înființat o pistă cu iarbă artificială la Lunga, care va fi inaugurată la primăvară. 

 

Apoi primarul a amintit că s-a deschis și Muzeul farmaceutic, care are mereu vizitatori, astfel a avut sens investiția. Totodată s-a referit la lucrarea cea mai actuală: au fost puse în funcțiune semafoarele inteligente așezate în străzile Molnár Józsiás și Ady Endre, în câteva zile vor fi racordate și la rețea, astfel vor intra curând în funcțiune.16 ianuarie 2020