Stația de epurare a apei

La Târgu Secuiesc am ajuns la sfârșitul unei munci uriașe, când am predat noua stație de epurare a apei. După specialiști, o astfel de construcție nu există în România, încă și în Europa de Est este socotită o raritate. Cu trei ani înainte a început la Târgu Secuiesc o mare investiție, ne-am apucat printr-un proiect al Uniunii Europene de înnoirea sistemului de apă și canalizare, respectiv de lărgirea lui. Încet a sosit timpul predării noii construcții, prima dată am tăiat panglica la moderna stație de epurare, construită din aproape 22 milioane de lei.

Strada Oituz

Strada deteriorată din beton a fost schimbată cu una asfaltată.

Ieșirea din oraș

Dintele de fier al timpului a ros foarte mult ieșirea din oraș, după iarna foarte rece însă drumul a devenit aproape impracticabil. O dată cu sosirea primăverii a primit un strat de asfalt nou și pe ambele marginii ale drumului a fost nevoie de formarea unor șanțuri de direcționare al apei, precum și scoaterea vehiculelor de transport care parchează sistematic acolo, care au zdrobit total pavajul.

Strada Grădinii

În strada Grădinii s-au desfășurat lucrările de canalizare, odinioară drum de pământ, acum este în stare pietruită.

Parcul de mișcare

Se pare că la Târgu Secuiesc a fost realizat parcul de cel mai ridicat nivel, ultramodern, care se bucură e o popularitate uriașă nu doar în cercul copiilor și a oamenilor adulți. Parcul de mișcare dispune și de jucării destinate mititeilor. Înființarea parcului de antrenament în aer liber și de mișcare a fost sprijinită pe lângă Clubul Rotary de primăria Târgu Secuiesc, S.C Zarah Moden SRL, precum și de Wilhelm Wegener, cetățeanul de onoare al orașului, membrul de onoare al Clubului Rotary.

Parcarea din fața stadionului Sinkovits

În fața intrării în stadionul Sinkovits este un spațiu mult folosit, însă destul de îngust, de aceea s-as-a prea copt timpul, ca să aranjăm parcarea. Parcarea plină cu gropi a fost schimbată de o parcare reasfaltată, vopsită cu profesionalitate, astfel pot parca civilizat atât cei care locuiesc acolo, cât și sportivii.

Capela din Ruseni

A fost terminată capela din Ruseni, astfel s-a putut împlini vechea dorință a celor din Ruseni, căci până acum au folosit drept capelă clădirea bisericii. Primăria Târgu Secuiesc și comunitatea din Ruseni au hotărât împreună despre construirea capelei, pe care au ajutat-o sprijinul de 4.000 de lei câștigat pe bază de proiect de la Consiliul Județean Covasna și donațiile adunate între timp de către săteni. Pe parcursul lunilor trecute și colaboratorii Primăriei și-au luat suficient partea din construcție, căci au pus bazele clădirii, au înălțat zidurile, respectiv i-au pus sub acoperiș.

Parcul industrial IFET

Primăria Târgu Secuiesc a câștigat proiect european pentru construirea a două parcuri industriale, construcțiile ar servi și avântul economic al orașului. Suprafața primului parc industrial care se construiește pe terenul vechiului IFET este 7.28 hectare, care dispune de patru hale de producție, dintre care unul este reînnoit și trei nou construite.

Trotuarul și terenul de joacă de lângă Penny

Copiii care locuiesc în cele mai mărginașe blocuri ale orașului dinspre Sfântu Gheorghe se pot bucura de noul teren de joacă, pe care l-au luat în posesie cu bucurie din primul moment. Pentru ca și circulația să fie netulburată, a fost nevoie și de un trotuar nou. Specificul terenului de joacă este că și mititeii se pot distra bine, se găsesc din belșug și jucării instalate pentru ei. Adulții pot juca șah, până când copiii se joacă. Terenul de joacă s-a construit cu contribuția fabricilor de confecții New Fashion și Zarah Moden, aranjarea terenului l-au executat colaboratorii primăriei.

Strada Perkő

După construirea sistemului de apă și canalizare au așezat fundament străzii și a primit un nou înveliș de asfalt.

Strada Határér

În strada Határér a avut loc o totală pietruire cu piatră cubică.