La 20 iunie, sâmbătă și în Muzeul Breslelor Incze László din Târgu Secuiesc va fi ținută Noaptea Muzeelor. Cea mai scurtă noapte a anului, la apropoul nopții Sfântul Ivan, anual mai multe mii vizitează muzeele care țin deschis cu un extra program.

 

Muzeologul Dimény Erika a relatat: între orele 18-20 copiii mai în vârstă de șase ani pot face cunoștință cu ajutorul jocurilor de societate (activity, barkochba, joc de memorie, stema meseriei mele) cu materialul muzeului, în curte cei interesați se vor putea relaxa cu școala de săritură, cu joc cu elastic. „Îi rugăm pe vizitatorii noștri tineri și adulți să aducă cu ei jocuri de societate (domino, moară, șah, remi, scrabble, marocco, Nu te supăra, Frate!, bingo etc.), între orele 18-22 va fi posibilitate de joc comun”, a accentuat organizatorul.

 

Expozițiile muzeului – expoziția de bază a breslelor reînnoită, expoziția istoricul locului, colecția de port popular de mărimea păpușii și expoziția periodică a pictorului Gaál András – care poate fi vizionată gratuit în această noapte, la orele 20 și 21, toate acestea cu însoțitor de expoziție. Vă așteptăm pe toți cu drag!


Invalid Displayed Gallery


17 iunie 2015