Satisfăcând solicitarea comunității din Ruseni, Primăria Târgu Secuiesc, la 14 iulie s-a întâlnit cu reprezentanții satului în cimitirul din Ruseni, pentru a decide împreună despre detaliile construirii noii case funerare. Locuitorii din Ruseni – asemănător satelor aparținătoare de Târgu Secuiesc – și-au putut formula deja legitim revendicarea pentru o casă de funeralii, căci tradiția de înmormântare de acasă au fost nevoiți s-o păstreze aproape doar în această așezare.

 

În săptămâna trecută corifeii orașului, împreună cu reprezentanții satului au decis că, în viitorul apropiat, vor construi o casă de funeralii în cimitirul aflat la capătul satului Ruseni, satisfăcând astfel pretenția celor din localitate. Cei din Ruseni au primit pe baza unui proiect de 4000 de lei de la Consiliul Județean Covasna, totodată ar dori să crească această sumă pe parcursul acțiunii de colectare de donații. primăria orașului a acceptat asupra ei depunerea fundației, înălțarea pereților, respectiv așezarea sub acoperiș a casei de funeralii.

 

„Și locuitorii din Ruseni merită un loc de pioșenie, unde să-și așeze morții pe catafalc, ceea ce în mod fericit se și poate realiza”, a fost de părere primarul Bokor Tibor. „Cei din localitate se pot apoi angaja în lucrări prin muncă voluntară, ridicând astfel valoarea sentimentală și ideologică a construcției comune”, a formulat edilul.


Invalid Displayed Gallery


27 iulie 2015