La Târgu Secuiesc au pus în funcționare noile fântâni și instalațiile de filtrare în așa numită Botă, astfel în aceste zile s-a îmbunătățit perceptibil calitatea apei la Târgu Secuiesc. Deoarece sistemul de țevi vechi care se află încă în folosință se defectează în unele locuri, se datorează dacă pe robinet curge apă cu rugină.

 

Reînnoirea sistemului de apă se apropie de final, însă continuarea canalizării înseamnă săparea ulterioară a trei străzi, dar până ce în străzile fabricilor, 1 Decembrie, Nicolae Bălcescu și Tudor Vladimirescu până nu vor fi reasfaltate gropile, nu vor da aprobare pentru lucrare – ne-a informat primarul Bokor Tibor.

 

Cele trei străzi care figurează în plan ar fi Gheorghe Doja (sectorul de la așa-zisele Oglinzi până la semafor), Szabó Jenő și Margareta. După edil în Gheorghe Doja sistemul se află într-o stare foarte bună, deci nu vede rezonabilă lucrarea, pe când în Szabó Jenő își dau silința să ducă conducta sub trotuare sau sub spațiile verzi, pentru ca parcarea formată de câțiva ani buni să nu trebuiască săpată. primarul a expus: pe cei competenți ai Aquacov, însărcinați cu supravegherea conducerii apei, sunt foarte greu de ajuns în cazul unei probleme mari. Mai devreme conducerea a promis: vor informa sistematic presa despre stadiul lucrării, însă din ianuarie (!) n-au găsit timp.

  

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


27 iulie 2015