După cum am anunțat, în anul acesta la 6 ianuarie ne-am luat rămas bun  de la cetățeanul de onoare al orașului nostru, de la Coos Henneveld din Maassluis, care de-a lungul a mai multor ani sprijinitorul civililor din Târgu Secuiesc, forța de motivare. Printre altele lui și asociațiilor de ajutorare care s-au construit în jurul lui putem mulțumi înzestrarea modernă a Asociației Báró Szenkereszty Stephanie și a centrului de urgență și de reabilitare care funcționează pe lângă aceasta, a Crucii Roșii din Târgu Secuiesc, a Clubului de Pensionari Maassluis, s-au îngrijit continuu de cei care aveau nevoie, de ajutorarea spitalului nostru și a școlilor noastre.

 

Primăria Târgu Secuiesc, precum și partenerii Fundației Regiosteunpunt Maassluis Nederland la 6 iunie vor înălța un monument comemorativ din lemn personalității emblematice. La festivitatea care va începe de la ora 10 vor fi prezenți Koos Karssen, primarul orașului nostru înfrățit Maassluis, respectiv văduva și copiii lui Coos Henneveld, care de asemenea vor cinsti cu prezența lor evenimentul. Apoi și reprezentanții fundației din Olanda își vor prezenta omagiul la monumentul din lemn înălțat în memoria colegului lor. Monumentul comemorativ din lemn a fost realizat în atelierul fraților Haszmann din Cernat și își va găsi locul în curtea Asociației Báró Szenkereszty Stephanie, în împrejurări demne acestuia.

 

Pe Coos Henneveld l-au promovat cetățean de onoare al orașului breslelor la a zecea aniversare a relației de oraș înfrățit existente între Maassluis–Târgu Secuiesc.


Invalid Displayed Gallery


27 mai 2015