În perioada următoare, în orașul breslelor vor avea loc mai multe târguri de Crăciun unde, pe lângă delicatețele necesare pe masa de Crăciun, vor putea fi procurate și cadouri individuale.

 

Mâine, la ora 17, în sala de expoziții de la etaj a Casei de Cultură Vigadó, în organizarea Asociației de Artă Populară din Trei Scaune Barabás Zsombor, se deschide a paisprezecea Expoziție de Artă Populară de crăciun și Târg. Membrii asociației îi așteaptă pe cei interesați de vineri până duminică, între orele 10-16.

 

Răspunzându-le întrebările noastre, organizatorul László Károly a relatat că expoziția este organizată, în primul rând, membrilor asociației, mai ales cu caracter de expoziție, dar obiectele meșteșugărești expuse pot fi și cumpărate. Vor fi lucruri de mână, decorații făcute din lemn, podoabe de pom de Crăciun confecționate din flori și pănușă. Tot atunci își va oferi marfa și înșirătorul de mărgele, marochiner, ceramicul, cofetarul de turtă dulce, confecționerul de costum național și țesătorul de covoare. Pe timpul evenimentului copiii pot activa în colțul de decorare a turtei dulce. Expoziția poate fi vizitată gratuit, invitatul la deschiderea expoziției este muzeologul din Odorheiu Secuiesc Róth András Lajos.

 

La 13 decembrie, sâmbătă între orele 8-18, în Piața Gábor Áron va fi ținut târgul tradițional de Crăciun, unde, pe lângă produsele consumabile, cumpărătorii vor fi așteptați cu articole de artă populară, cu obiecte-cadou, cu vin fiert și cu adevărate specialități de așteptare a sărbătorii.

 

Conducerea pieței de legume din Târgu Secuiesc organizează pe teritoriul pieței târg de Crăciun între 18-24 decembrie. Evenimentul de șapte zile vor fi colorate de programe culturale, la deschiderea care va avea loc probabil la 18 decembrie, ora 12, vor cânta un grup de elevi ai Școlii Generale Molnár Józsiás, precum și locuitorii Caselor de Copii din Târgu Secuiesc, care, datorită donațiilor generoși, vor primi și daruri de Crăciun. Organizatorii le vor oferi participanților gogoși și ceai – a relatat publicației noastre Slézinger László, managerul pieței. Pe lângă legume, fructe, se poate alege între miere, produse de marochinărie, cozonac secuiesc, compot, mezeluri, cașcaval, murătură, pâine de casă, ceramică și sculpturi.

 

Conducerea pieței așteaptă prezentarea producătorilor și comercianților până la 17 decembrie la numărul de telefon 0737.211.172, informații mai amănunțite puteți solicita de la Slézinger László la numărul de telefon 0722.510.182.

 

 

Sursă: Székely Hírmondó

 


10 decembrie 2014