Consiliul Județean Covasna a separat în bugetul său din anul acesta mai mult de 1.2 milioane de lei pentru activitățile legate de sport, parte a acesteia o reprezintă și sponsorizarea mai multor echipe și cluburi sportive din Târgu Secuiesc.

 

La conferința de presă ținută la 16 februarie au participat și reprezentanții ramurilor sportive vizate. Au  primit sponsorizare, printre altele, echipele de baschet din Târgu Secuiesc, echipele de hochei, precum și echipa de tenis de masă a orașului breslelor.

 

Din suma separată în acest an pentru sport cei din Târgu Secuiesc se pot gospodări din următoarele sume:

– sponsorizarea echipei de fotbal de sală din clasa A- KSE futsal 95.000 lei,

– echipa rezervă de baschet femei din Târgu Secuiesc 15. 000 lei,

– rezerva hochei  18. 000 lei,

– tenisul de masă din Târgu Secuiesc 10. 000 lei

 

Dobozi Levente, conducătorul KSE Futsal, a subliniat că vor să reușească cu tinerii de aici, dar în același timp cu greu pot educa tineri iubitori de sport.

 

Lénárt Adolf, antrenorul secției de baschet din Târgu Secuiesc, a vorbit despre reînființarea secției de baschet care funcționează de șapte ani în orașul breslelor. Scopul lor este de a crea o nouă posibilitate într-un club unde și rezerva poate izbuti. Lénárt doar așa vede rostul muncii lor, dacă îi pot ține acasă pe tinerele talente. În anul trecut au pornit un campionat în Secuime, la care s-au înscris 56 de echipe în diferite culori.


18 februarie 2015