În anul acesta Biroul Sport din Târgu Secuiesc se pregătește cu numeroase posibilități de sport, cu numeroase manifestări atât pentru marele public, cât și pentru sportivi. Echipa de futsal din oraș, în frunte cu antrenorul spaniol David Sanchez, începe antrenamentele de pregătire în ianuarie, căci de la începutul fixării datei din primăvară trebuie să demonstreze suporterilor. Asemănător echipei de futsal, din februarie în fiecare săptămână putem să susținem echipele noastre de baschet de fete și băieți.

 

Kocsis Zoltán, conducătorul Biroului Sport a accentuat: „De la începutul anului Sala Polivalentă oferă loc cel puțin unui campionat de minifotbal. La 23 ianuarie urmează a fi organizat în cinstea lui Farkas István campionatul, denumit despre el. Asemănător anului trecut, vom organiza și în anul acesta Cupa Memorială Selymes Béla pentru contingentul tânăr. Sperăm ca la cupa din anul acesta să poate veni și Selymes Tibor, fiul lui Selymes Béla”. După părerea conducătorului, în Sala Polivalentă pot juca nu doar sportivii mai pricepuți în futsal, printr-o înțelegere prealabilă pot asigura loc și pentru amatori, deoarece sportul este bun pentru toată lumea și e un mod de viață demn de urmat.

 

O dată cu venirea primăverii, între 4-6 martie, cei din Târgu Secuiesc pot susține favoriții la campionatul Karate Shotokan, tot atunci între 5-8 mai urmează a fi organizat în orașul breslelor cel mai mare eveniment al anului, Zilele Sportive KSE. „Pe parcursul zilelor sportului vor putea participa la 25 de concursuri diferite. Cele mai multe vor avea loc la Sala Polivalentă, unele concursuri însă în diferite locații ale orașului În anul trecut la eveniment au participat 1500 de sportivi, și în anul acesta contăm la o frecvență la fel de mare” – a spus Kocsis Zoltán. Între 11-14 august, împreună cu Asociația Manna, organizatorii vor să le facă pe plac din nou familiilor, deoarece, asemănător anilor precedenți, vor organiza și în acest an Săptămâna Familiei și a Sănătății.

 

În fiecare lună a anului îi așteaptă cu drag pe categoriile de vârstă mai mici și mai mari la evenimentele organizate împreună cu Asociația Soare Verde, dintre care merită menționată După-amiaza în Mișcare, pe parcursul căreia participanții pot juca tenis de masă, pot participa la căutarea de comori, pot juca fotbal cu nasturi și pot alerga pe pista indicată pentru ei. Sfârșitul acestui an îi favorizează pe iubitorii de jiu-jitsu. Kocsis Zoltán a subliniat: „În ultimul trimestru al lui 2016 organizam din nou Cupa Jiu-Jitsu din Târgu Secuiesc, la care participă în fiecare an 500-600 de copii. Acesta deja la noi a devenit o tradiție, căci orașul are și campioni naționali, care sosesc în fiecare an la cupa deja amintită.”


14 ianuarie 2016