Primarul Bokor Tibor a chemat Consiliul din Târgu Secuiesc la o ședință extraordinară pentru aducerea hotărârilor ulterioare necesare concursurilor aflate în curs.

 

La primul punct consilierii orașului au decis despre cuprinderea în bugetul orașului a banilor necesari la campusul Centrului de Formare Gábor Áron. Cu includerea concursului în proiectul unional și din contribuția SC. New Fashion SA. Primăria a făcut rost de 518 de mii de lei, din care 467 de mii de lei trebuie folosiți pentru achitarea lucrărilor efectuate până acum.

 

La punctul doi au adus hotărârea revendicată de la Ministerul Dezvoltării pentru terminarea patinoarului, pe baza căreia aranjarea teritoriului aflat în afara suprafeței patinoarului grevează administrația locală.

 

Punctul trei l-au constituit includerea Tinoasei în Primul Program Operativ de Protecție a Mediului (POS Mediu I), deoarece lucrările de modernizare a apei și canalizării, care se desfășoară în prezent în oraș, nu consumă în totalitate suma câștigată. La interpelarea consilierului Lukács László, primarul Bokor Tibor a relatat că se află în plan și construirea sistemului de apă și canalizare din Lunga, însă datorită termenului de decembrie 2015 nu îndrăznesc ca să se apuce și de aceasta. „Dacă toți executanții ar lucra ca firma Baumeister, atunci am îndrăzni să ne luăm angajamentul, însă până când ar putea câștiga licitația și firme ca OMS  România, care nu repară, doar sparge, nu sunt deloc sigur că până la termenul asumat putem termina lucrarea În această situație, potrivit contractului, ministerul ne poate obliga la restituirea cheltuielilor”, a dat amănunte primarul. „Este cert că, prin cel de-al doilea Program Operativ de Protecție a Mediului (POS Mediu II), și la Lunga vom rezolva această veche problemă incomodă” .

 

A patra temă a reprezentat-o aducerea rezoluției suplimentare necesare întemeierii centrului turistic în clădirea vechii cafenele, în centrul din Târgu Secuiesc. Valoarea totală a proiectului este de 387 949 de lei, din care prin Programul Operativ Regional va fi acoperită 98% de către Uniunea Europeană, la care trebuie alăturată 2% parte proprie. „Asta înseamnă din partea orașului Târgu secuiesc 7 040 de lei și pe lângă faptul că în oraș e necesară și înființarea unui birou turistic, e important că din acești bani putem aranja încă o clădire impozantă din centrul emblematic al orașului Târgu Secuiesc”, a accentuat Bokor Tibor.


Invalid Displayed Gallery


27 noiembrie 2014