Secția de baschet SE din Târgu Secuiesc a avut parte de o nouă recunoaștere de specialitate, pe al cărei antrenor principal, pe Ferencz Eduárd Szabolcs, l-au numit ca antrenor secund al echipei naţionale române de femei U16, apoi i-au chemat în cadru și pe trei jucători ai săi.

 

Pentru 13 decembrie au chemat echipa naţională de baschet de femei U16 la București, care, după o tabără de antrenament de câteva zile, între 17-21 decembrie se va măsura la campionat de categorie de vârstă din Balcani.  Mulțumită rezultatelor excepționale ale echipei KSE U16 în grupa a doua a campionatului național până acum au câștigat toate meciurile – le-au chemat în cadrul extins și pe cele trei personalități, pe Bartók Rita, Biszak Boglárka și Voloncs Orsolya, iar pe Ferencz Eduárd Szabolcs din Târgu Secuiesc, care le-a pregătit, l-au numit antrenor secund pe lângă Cătălin Tănase din Târgoviște.

 

– De aceea mă bucur de această numire, fiindcă prin acesta recunosc și la nivel înalt că am desfășurat o muncă de calitate aici, la Târgu Secuiesc, și că pot vedea atât părinții, cât și jucătorii că are sens efortul. E o mare onoare că pot participa și la campionatul din Balcani – s-a bucurat ziarului nostru Ferencz Eduárd Szabolcs, a cărui sarcină principală va fi observarea jucătoarelor și alcătuirea cadrului.

 

Antrenorul a câștigat deja experiență în construirea de cadru la alcătuirea echipei secuiești, totodată a accentuat că numirea lui nu îl obstrucționează în munca desfășurată la KSE, în timpul taberelor de antrenament va avea un înlocuitor demn, în persoana lui Minescu János. Specialistul a mai expus, după știința sa KSE este singura formație din care au primit ordin de chemare și trei jucătoare. Albaștrii-albi și în anii anteriori au dat multe talente selecționatei române, e îndeajuns dacă ne gândim doar la Domokos Réka, Demeter Hanna, Lénárt Paula, Debreczi Iringo, Demeter Nóra și Bogateanu Andrea.

 

Și după participarea la campionatul din Balcani programul fetelor va fi încărcat, după cercul de sărbători de crăciun, între 27-31 decembrie vor privi în față o nouă provocare, vor juca la Pécs în Ungaria la Concursul Olimpic al Speranțelor în compania celor mai bune din țări ca Slovacia, Cehia, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovenia și Austria. Campionatul mondial European de categorie de vârstă va fi organizată în anul viitor între 13-23 august, locația încă n-a fost decisă de către asociația de specialitate internațională. 

 

Bartha Zsófia


28 noiembrie 2014