La ședința ordinară a Consiliului Local din Târgu Secuiesc au figurat șapte puncte de pe ordinea de zi, precum și diverse.

 

Prima dată corifeii orașului au decis despre modificarea bugetului, deoarece venitul Primăriei a crescut cu 197.560 de lei, cheltuielile se îndreaptă către reorganizarea interioară și plata facturilor. Vor fi cheltuire 160.000 de lei pe planul de apărare contra incendiilor al Casei de Cultură  Vigadó, din 400.000 de lei vor fi cumpărate două semafoare inteligente, care vor fi montate încă în anul acesta la intersecția străzilor Dózsa György și Molnár Józsiás, precum și la intersecția străzilor Turiei și Ady Endre. Următorul punct de pe ordinea de zi s-a referit la vânzarea materialului lemnos, precum și la modificarea prețului de valorificare a acestuia, care a fost votată în unanimitate de membri consiliului.

 

În cel de-al treilea punct a fost aprobat planul de urbanism al zonei străzii Abatorului. În cel de-al patrulea punct  a fost discutat aprobarea compoziției  și a sarcinilor echipei care poate fi solicitată de către victimele violenței din cadrul familiei, care a fost aprobată de asemenea în unanimitate. Al cincilea punct aprobat a constituit distribuirea profitului firmei New Fashion pe anul 2018, Primăria din Târgu Secuiesc primește 10% din valoarea totală, ceea ce în cazul prezent este de 256.510 de lei.

 

În ultimele două puncte a fost modificată organigramma, în primul caz la nivelul Primăriei, în al doilea caz însă legat de spitalul orășenesc au fost lărgite posturile care urmau a fi ocupate.


18 octombrie 2019