În 30 decembrie au început să distribuie pachetele de alimente europene, iar din 5 ianuarie poate fi solicitat din nou sprijinul la sediul cantinei sociale din strada Kanta numărul 8.

 

Cei îndreptățiți pot prelua cutiile marcate cu steagul Uniunii Europene și cu logoul guvernului român în zilele de lucru între orele 9-14. O rație (un pachet de două cutii) conține 6-6 kilograme de făină și făină de mălai, 4 kilograme de zahăr, 4 litri de ulei, 2 pachete de paste făinoase, 8 cutii de conserve de carne de porc, 6 pachete de conserve de carne de vită, precum și 10 pateuri de ficat. Sunt îndreptățiți pentru pachetul de alimente cei care primesc ajutor social, șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care beneficiază de indemnizație (cei care dispun de un ajutor mai mic de 400 de lei), cei răniți grav și foarte grav  (gradul I. și II. ), precum și persoanele cu pensie mică  (cei care dispun de pensie mai mică de 400 de lei).

 

„Cei avizați pot beneficia de dreptul lor în cazul în care figurează pe lista de evidență a biroului social, pe care au trimis-o de la București, însă nu au primit cuponul. Cel care nu a primit cuponul și nu figurează nici pe listă, dar încă este îndreptățit, acela poate să încerce doar în februarie, în caz că mai rămân pachete de alimente” – a spus conducătorul de birou Mátyus Kálmán. În prezent la Târgu Secuiesc se află în evidență 1289 de îndreptățiți.


8 ianuarie 2015