Primăria a semnat în martie anul trecut contractul pentru înființarea unui Centru de Informare Turistică la Târgu Secuiesc. Cu această realizare orașul câștigă multiplu: pe de o parte înființarea biroului compensează o lipsă în orașul breslelor, pe de altă parte prin asta s-a reușit aranjarea în totalitate  a unei noi clădiri cu patină. Primarul Bokor Tibor a spus la inaugurare că deschiderea este doar primul pas, acum trebuie lucrat la faptul ca prin birou să arate cât mai mult despre Târgu Secuiesc și împrejurimile lui.

 

De la întâi aprilie funcționează Centrul de Informare Turistică în piața Gábor Áron, în prezent biroul dă de lucru unui colaborator. Valoarea totală a proiectului este 327 mii de lei, din asta 118 mii de lei am cheltuit pentru înzestrare. Din valoare 272 mii de lei este ajutorul  nerambursabil, contribuția Primăriei a fost 56 mii de lei – a informat primarul Bokor Tibor. În decursul proiectului s-a reușit reînnoirea unei suprafețe de 90 metri  pătrați, ceea ce de aceea este important, pentru că a devenit utilă în centru cu o clădire mai mult – a adăugat conducătorul orașului. Bokor Tibor a accentuat că munca doar atunci va avea un adevărat rod, dacă se vor atașa biroului și specialiști care învestesc în turism, și dacă întreprinzătorii privesc la ea ca partener. Pentru asta se pregătesc pentru o discuție de specialitate mai cuprinzătoare, la care vor invita pe întreprinzătorii care lucrează în turism, pe proprietarii hotelurilor, pensiunilor, centrelor de manifestări, împreună și reciproc se pot apoi ajuta reciproc unii pe alții în interesul impulsionării turismului. Biroul va fi deschis de luni până vineri între orele 9-17, în curând vor rezolva și faptul ca să fie deschis și la sfârșitul săptămânii.

 

Primarul Bokor Tibor a mulțumit munca lui Vizi Attila-István și a lui Bartha János, care au scris proiectul și l-au derulat.

 

Contact:

Adresă: Curtea 19, nr.1

Tel: +40-372-249087

Fax: +40-372-249094

E-mail: visit@kezdi.ro


Invalid Displayed Gallery


5 aprilie 2016