Nu de mult a fost la Târgu Secuiesc Dr. Ónodi Izabella, reprezentanta administrației orașului Kiskunfélegyháza, președinta comisiei sociale și de cultură de acolo. Deputata, care își are originea în orașul nostru, insistă asupra înființării unei relații de oraș-înfrățit între cele două orașe, ca prim pas a căutat conducători de instituții.

 

După cele relatate de Dr. Ónodi Izabella au început negocierile cu instituțiile turistice și culturale din oraș și din împrejurimi, care pot pune baza  formării unei relații de intermediere a valorilor. În acest scop i-a căutat pe primarul Bokor Tibor, pe Dimény Attila, conducătorul Muzeului Breslelor „Incze László” , pe D. Haszmann Orsolya, muzeologul Muzeului „Haszmann Pál” din Cernat, precum și pe Bejan András, directorul Liceului „Nagy Mózes”. Pe parcursul discuțiilor cu toții au căzut de acord că baza unei relații de oraș înfrățit care funcționează bine o constituie colaborarea substanțială dintre instituții.

 

„În lumina acesteia am dori să prezentăm mândriile culturale și muzicale din Kiskunfélegyháza în Parisul din Trei Scaune, să organizăm prezentări reciproce, expoziții ambulante, tabere de creație și programe de schimbi de elevi. Împreună cu conducătorii de instituții privim cu optimism în fața relațiilor Kiskun-Trei Scaune în constituire” – a expus dr. Ónodi Izabella.


Invalid Displayed Gallery


19 noiembrie 2014