Ar măsura cu ajutorul chestionarelor aspirațiile de alegerea profesiunii ale elevilor de clasa a opta din Trei Scaune de Sus și cerințele întreprinzătorilor locali, pentru ca și în regiunea noastră să poată porni formări oportune de specialitate.

 

Cu toate că pregătirea de specialiști are la Târgu Secuiesc o tradiție de decenii, în prezent patronii se confruntă cu faptul că abia găsesc specialiști pentru efectuarea câte unei lucrări. În interesul soluționării situației ar dori să facă ceva Liceul Tehnologic Gábor Áron, ar dori să ajute regăsirea întreprinzătorilor și a angajaților, așa că vor măsura situația din prezent cu ajutorul chestionarelor în prima parte a lunii noiembrie.

 

– Echipa compusă din dascăli, psihologi, sociologi și profesioniști mass-media va aduna informații de la instituțiile de învățământ din împrejurimi deocamdată cu antrenarea elevilor de clasa a opta – a spus la conferința de presă de joi directorul școlii Gábor Rezső, adăugând: ca parte a proiectului îi vor căuta și pe întreprinzătorii locali, să afle ce pot oferi în interesul pornirii învățământului profesional de calitate.

 

Inițiativa a fost precedată de un șir de dezbateri, la care a participat și deputatul Fejér László Ödön, după politician e o circumstanță importantă și pentru viitorii investitori pornirea pregătirii profesionale în Trei Scaune de Sus.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Kertész Tibor


4 noiembrie 2015