Punctul de lucru al firmei Electrica va rămâne deschis în continuare în Târgu Secuiesc; rețeaua de gaze în localitățile aparținătoare va fi extinsă; blocul ANL de 15 apartamente urmează să fie predat – toate cele trei vești bune au fost prezentate de primarul Bokor Tibor, în cadrul unei conferințe de presă.

 

„În ultimele zile, am fost informat că firma Electrica intenționează să închidă punctul de lucru din Târgu Secuiesc care emite și unde pot plăti facturile personal. Angajații de acolo au primit deja acte privind concedieri sau transfer”, a declarat Bokor Tibor, descriind evenimentele din ultimele zile. „Cred că a fost o mișcare pripită din partea Electrica, deoarece este o perioadă dificilă, mai ales pentru consumatori, având în vedere că facturarea este blocată sau neregulamentară de ceva timp. Locuitorii din Târgu Secuiesc, dar nu numai, au putut solicita personal clarificări privind diferitele probleme de facturare, așa că, în mod cert, mi s-a părut o decizie greșită închiderea acestui punct de lucru”, a continuat el. Edilul a semnalat problema senatorilor Fejér László Ödön și Antal Lóránt, deoarece consideră că „astfel de probleme pot fi rezolvate numai la nivel înalt”.

 

Bokor a subliniat că au găsit o soluție, punctul de lucru rămâne deschis. Acest lucru este foarte important nu numai pentru Târgu Secuiesc, ci și pentru județul Covasna, iar această decizie pozitivă este munca celor doi senatori. „În momente ca acestea vedem cât de important este să fim la guvernare. Dacă nu ar fi fost așa, astăzi ar fi pus lacătul pe punctul de lucru Electrica din Târgu Secuiesc, ceea ce ar fi însemnat că zeci de mii de oameni care ar putea avea probleme cu facturile ar fi trebuit să se deplaseze la Sfântu Gheorghe pentru a le rezolva”, a subliniat primarul.

 

Începe extinderea rețelei de gaz natural

 

O investiție importantă în viața orașului este pe cale să înceapă: extinderea rețelei de gaze în Lunga, Săsăuși, Tinoasa și Ruseni. Se estimează că lucrările de extindere a rețelei de gaz vor fi finalizate în doi ani, și vor fi racordate la rețea  1.119 gospodării. Lucrările vor implica instalarea și înlocuirea a 3.766 de contoare noi în Târgu Secuiesc, a declarat Bokor Tibor în cadrul conferinței de presă.

 

Blocul ANL este pe cale să fie recepționat, 38 de cereri au fost primite până la 4 aprilie. În acest moment, membrii comisiei de repartizare a locuințelor verifică dosarele primite, în multe cazuri fiind necesare actualizări de date. „Lucrările de construcție sunt finalizate: contractul dintre antreprenor și ANL expiră pe 7 aprilie, din acel moment depinde de ANL când vine să predea blocul de locuințe, astfel încât să îl predăm celor 15 familii câștigătoare și să se poată muta cât mai repede”, a transmis primarul municipiului Târgu Secuiesc.

 

Bokor a anticipat că vor fi construite blocuri similare, chiar și cu două scări, pentru care au primit promisiuni.

 


5 aprilie 2023