A ajuns un nou strat de asfalt și în partea rămasă în urmă a străzii Abatorului, astfel, făcând abstracție de micile neteziri, se poate afirma că modernizarea acestei părți a orașului s-a încheiat. Acum, administrația lucrează în strada Brazilor.

 

Și cazul străzii Gării confirmă faptul că majoritatea lucrărilor care se desfășoară în țară este împiedicată efectiv de manevrarea hârtiilor, adică de birocrație. În această stradă lucrările au fost începute în 2017 și timp de un an și jumătate s-a reușit să se ajungă la capăt. După rezultatul final al licitației care s-a prelungit ani de zile drumuri și Poduri S.A. din județul Covasna a fost însărcinată de către administrație cu executarea. De aceea a ținut ani de zile calvarul străzii și al locuitorilor acestuia, deoarece modernizarea a fost prescrisă la licitație electronică, întreprinderile pierzătoare la procedura competitivă au constatat pe rând, ceea ce a rezultat o pierdere de timp.

 

Modernizarea străzii a început de fapt de la colțul străzii 1 Mai și s-a terminat la intersecția străzilor Matkó István, respectiv Podului. A fost vorba despre o lucrare de proporții mari, căci pe lângă faptul că în această parte a orașului a lipsit și sistemul de canalizare sau a fost învechit, a fost schimbată și conducta de apă, pentru ca mai târziu să nu fie nevoie de spargerea asfaltului. În prezent, echipa de lucru a administrației lucrează la modernizarea străzii Brazilor.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt



21 noiembrie 2019