Conform hotărârii nr. 4 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgu Secuiesc, în 30 martie 2020, primarul Bokor Tibor a cerut poliția județeană să nu permită oprirea convoaielor auto venite din străinătate pe teritoriul municipiului Târgu Secuiesc, cererea sa a fost întărită și într-o adresă către autorități.

 

În 20 aprilie 2020 s-a întâmplat situația în care dintr-un convoi auto două persoane au petrecut opt ore în Târgu Secuiesc, cu scop de odihnă. Legile aflate în vigoare prescriu că pentru oprirea și staționarea în convoaie pot fi utilizate exclusiv benzinăriile aflate între localități.

 

Cele două persoane menționate mai sus pot fi potențiali purtători de virus, astfel în numele municipiului Târgu Secuiesc primarul Bokor Tibor și-a întărit din nou printr-o adresă către Poliția Județeană și către Prefectură în care atenționează ca nici în continuare să nu admită oprirea convoaielor aflate în trecere, respectiv să-i tragă la răspundere pe cei care au aprobat cazul menționat mai sus. 


22 aprilie 2020