De câteva săptămâni antrenorul de succes spaniol David Madrid Sanchez ajută pregătirea echipei de fotbal KSE din Târgu Secuiesc. Mai înainte specialistul a câștigat titlul de campion în Győr, anterior însă, ca antrenor al Caja Segovia, a condus echipa sa pe al patrulea loc al campionatului spaniol. Maestrul îi antrenează pe albaștri-albi până la 10 martie, în interviul dat publicației noastre a relatat că în primul rând crede în munca dură.

 

– Cum ați  adus la Târgu Secuiesc?

 

– Sunt aici mulțumită vicepreședintelui  KSE Futsal Ştefan Vasile, care are o inimă uriașă și pe care îl stimez foarte mult. M-a întrebat dacă pot să ajut și eu i-am răspuns afirmativ. Sunt recunoscător pentru această posibilitate, sunt fericit că pot fi aici, am avut parte de o primire favorabilă și într-adevăr sunt mulțumit cu munca pe care am făcut-o cu echipa. Aș mulțumi în mod special grija familiei Vasile, care au făcut tot ce era posibil, ca să mă simt bine.

 

– Ce părere aveți despre echipă?

 

– Aceasta este o echipă mică, dar ambițioasă, cu jucători talentați, care sunt flămânzi de succes și ar dori să învețe. Așa văd că cadrul e potrivit pentru un joc cu rezultate, totodată spectaculos, care servește și publicul.

 

– În scurta ședere a dumneavoastră aici în ce ne puteți fi de ajutor?

 

– Cred că pot schimba cel mai mult modul lor de gândire, dar mă străduiesc să cizelez și stilul lor de joc, să-l fac mai profesional, încerc să-i educ spiritul modelului spaniol, ceea ce este foarte tactic, cu multe atingeri de minge, spectaculos,  un joc frumos. Rețeta: supunere, seriozitate, profesionalism și o muncă dură de fiecare zi.

 

– Cum este relația dumneavoastră cu jucătorii?

 

– Consider foarte importantă relația confidențială dintre antrenor și jucători, la asta mă străduiesc. Comunicăm câte puțin în limba engleză și în limba maghiară, experiența din Ungaria a fost bună printre altele și pentru asta. Îi apreciez pe jucătorii de aici pentru fermitatea și pentru atașamentul lor profesional. Am încredere pe deplin în toată echipa, căci sunt gata în mod maxim să învețe și pe mai departe și să câștige.

 

– Cum ați devenit antrenor?

 

– Încă foarte tânăr am gustat această profesie și, ca antrenor secundar, am putut învăța de la cei mai buni. Nu vreau să omit posibilitatea de a-mi aminti despre perioada petrecută la Caja Segovia, ceea ce a însemnat cea mai mare revelație obținută în lumea futsal-ului profesional. Datorită trecutului meu sunt azi ceea ce sunt.

 

– Ce anume vă motivează?

 

– Mai ales faptul ca echipa antrenată de mine să evolueze continuu și să se prezinte cu un joc eficace și frumos., Pentru mine asta nu e muncă, ci vocație, munca de antrenor este pasiunea mea.

 

– După previziunea dumneavoastră, după valoarea sa, pe al câtelea loc ar trebui să termine KSE la sfârșitul sezonului?

 

– După mine al șaselea-șaptelea loc ar fi cel real.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


4 martie 2015