Pe 18 mai, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgu Secuiesc s-a reunit din nou. În cadrul ședinței, unele măsuri au fost regândite, iar altele rămân neschimbate.

 

În timpul stării de alertă, conform legii în vigoare, se aplică următoarele măsuri:

 

1. Pe durata stării de alertă este obligatoriu purtării de măști de protecție în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, astfel încât nasul și gura să fie acoperite.

 

2. Pe durata stării de alertă este interzisă organizarea și desfășurarea întrunirilor în spații deschise. Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balenar și de îngrijire personală, realizate în spații închise. Astfel rămân închise bazele sportive și centrele culturale din teritoriul municipiului Târgu Secuiesc cu excepția Bibliotecii Municipale Wesselényi Miklós, care va funcționa cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție (nu va fi permis intrarea cititorilor în clădire).

 

3. Se suspendă activitățile de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației cu excepția activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip drive-in, room-service, sau livrare la client.

 

4. Se redeschid parcurile pentru public, cu excepția locurilor de joacă pentru copii. Trebuie respectate măsurile de prevenire și protecție și în aceste locații.

 

5. Se continuă dezinfectarea periodică a străzilor și trotuarelor din municipiu.

 

6. Rămân suspendate toate avtivitățile în sălile de mese al Cantinei Sociale a municipiului Târgu Secuiesc. Beneficiarilor prestației Cantinei sociale se va distribui hrana exclusiv la pachet.

 

7. Vă informăm faptul că pe durata stării de alertă, autorizațiile de funcționare emise de Primăria municipiului Târgu Secuiesc pentru agenții economici, își mențin valabilitatea, deci nu vor fi prelungite. Rugăm persoanele implicat să nu se prezinte la sediul primăriei pentru prelungirea acestora.

 

8. De asemenea contractele de închiriere pentru locurile de parcare de tip reședință între blocuri, al căror durata a expirat, își rămân valabile și nu vor fi prelungite.

 

9. Relația cu publicul la compartimentele primăriei va fi limitată, și va fi posibilă numai după programarea în prealabil, prin telefon între orele 09:00 – 13:00, pe perioada stării de alertă pentru acest motiv, propunem cetățenilor să-și rezolve treburile /să se intereseze prin utilizarea mijloacelor electronice: email sau telefon.  Datele de contact sunt afișate pe pagina www.kezdi.ro

 

10. Audiențele personale vor fi suspendate pe timpul stării de alertă. Întrebări, petiții pot fi trimise la adresa de email cabinet@kezdi.ro

 

11. Rămâne suspendată primirea de noi cereri de căsătorie.

 

12. Rezidenții sunt informați că Biroul pentru Evidența Persoanelor restricționează relația cu publicul și, dacă este posibil, clienții sunt acceptate numai după consultare prealabilă.

 

13. Toți pacienții care se prezintă la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, vor trece prin triaj epidemiologic obligatoriu. Este interzisă vizitarea pacienților în spitalul municipal. Se poate însoți în spital numai pacienții care nu se pot deplasa singuri. Pacientul poate fi însoțit numai de către o singură persoană.

 

14. Clanțele magazinelor, instituțiilor trebuie învelite cu tifon și îmbibate cu dezinfectant. De asemenea trebuie așezate ștergătoare de picioare îmbibate cu dezinfectant la intrarea în aceste locuri. Instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale/ de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor nu pot să permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală măsurată la intrarea în incintă depășește 37,30C.

 

15. Rămâne interzisă comerțul ambulant cu produse agricole pe marginea drumului național nr. 11 pe secțiunea municipiului Târgu Secuiesc, pe perioada stării de alertă.

 


19 mai 2020