La 21 octombrie, miercuri de la ora 10 în sala mare a Casei de Cultură Vigadó putem participa la jocul cu măști cu titlul Păstorul mână de la poezie până la poezie de Kányádi Sándor a Teatrului de Păpuși Cimborák din Sfântu Gheorghe, în organizarea comună a Casei de Cultură Vigadó și a teatrului Orășenesc din Târgu Secuiesc.

 

Poeziile lui Kányádi Sándor se inspiră din atmosfera copilăriei sale din Scaunul Odorhei, evocă mediul rural de atunci, unde apar accentuat obiceiurile populare din Secuime. Spectacolul Teatrului de Păpuși Cimborák se întinde de asemenea înapoi la tradiții, folosește elementele dansului popular și a muzicii populare, jocul cu măști evocă prefăcătoria de carnaval mărită și exagerată.

 

De lumea caracteristică a spectacolului și a atmosferei create se leagă organic poeziile lui Kányádi Sándor, în care metaforele cresc cu o naturalețe specială din lumea materială și se reîntorc acolo. De la poezie la poezie ne mână pastorul, pișcă struna sufletului nostru de la pas la pas, oferă posibilitatea să ne regăsim puritatea din copilărie, sursa bucuriei vieții, unde simțim, înțelegem și acceptăm ordinea firii și putem deveni capabili a ne trăi viața ca întregime.

 

Regizor: Nagy Kopeczky Kálmán

 

Interpretează: Gulácsi Zsuzsanna, Lukács Emőke, Péntek Zsuzsa, Demeter Ferenc, Horváth Tas, Nagy K. Kálmán, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos.

 

Coreograf: Horváth Tas
Muzică: Csibi Szabolcs, Kelemen István
Gazdă de idei: Demeter Ferenc
Consultant artistic: Nemes Levente
Consultant de specialitate: Dávid Péter
Măști: Zayzon Ádám
Recuzitor, îmbrăcător: Kis Vizoli Mónika
Tehnicieni: Nagy Szilárd, Sala Szabolcs
Realizatori: Zayzon Ádám, László Attila (Jazz)
Afișe: Kolumbán Hanna
Plan de idei: Simó Enikő
decorator: Aulich Attila

 

Prețul biletelor de intrare: 5 lei. Pot fi găsite prealabil în biroul de relații cu publicul al Casei de cultură Vigadó, în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacole. Posibilitate de rezervare de locuri la numărul de telefon 0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


12 octombrie 2015