Bedő Zoltán din Târgu Secuiesc, este posesorul unei performanțe extraordinare, care a fost cel mai bun jucător de tenis de masă din sezonul de toamnă al Ligii Landes din Bavaria. După sportivul care se pregătește pentru examenul de antrenor, nici nu știm să ne imaginăm cât de populară este în străinătate această ramură sportivă, doar în Germania sunt ținuți în evidență 600 de mii de jucători.

 

Bedő Zoltán care trăiește la Budapesta, în vară s-a legitimat la echipa SV 1963 Riedering, iar prezentarea sa a reușit excelent: din 18 meciuri a câștigat 16 în seria – de trântă, cu asta a ajuns în fruntea clasamentului  jucătorilor.

 

– Așa cred, că totdeauna trebuie trasat un scop și aceluia trebuie să-i corespunzi. Scopul meu a fost să nu pierd mai mult de trei meciuri, în final în două am fost bătut. De aceea nu sunt pe deplin mulțumit, căci am câștigat șaisprezece meciuri, la 3-0 sau 3-1 și două dueluri s-au decis în setul decisiv, practic amândouă au depins de 2-2 puncte – remarcă puțin deziluzionat.

 

Jucătorul a luat prima dată în mână o rachetă la vârsta de șase ani, de atunci însă a lucrat cu rigurozitate pentru fiecare punct. această ramură sportivă necesită un antrenament de mai multe ore pe zi, necesită obligație totală.

 

– N-am avut probleme cu pregătirea pe parcursul sezonului, obișnuiam să mă antrenez de cinci-șase ori săptămânal, evident, s-ar putea și mai mult, dar trebuie să ai grijă să nu te supraantrenezi, căci atunci vei fi obosit la meciuri. Ultima oară acest lucru s-a întâmplat și cu mine, în timpul săptămânii m-am antrenat prea mult, am fost obosit și din această cauză, total pe neașteptate, am pierdut unul din meciuri – precizează, apoi a amintit faptul că programul său va fi foarte încărcat și în retur, aproape la sfârșitul fiecărei săptămâni călătorește în Germania.

 

În prezent echipa sa se află în câmpul de joc mijlociu, scopul lor este asigurarea rămânerii în câmpul omogen, unde există doar o diferență de câte un punct între echipele aflate pe locurile 2 și 9. În continuare ar dori să repete seria de succese, pe care ar putea-o oarecum favoriza acea cunoștință că s-au înțeles cu formația sa despre o colaborare pentru un nou sezon. În anul trecut a ajuns al treilea pe lista de rang a celor mai buni jucători, astfel ar fi un pas înainte, dacă ar putea menține poziția sa conducătoare.

 

Sunt fericit că am ajuns aici. este vorba despre faptul că, cu o întărire potrivită, vom încerca ca la anul să ajungem mai sus, ceea ce ne-ar motiva și mai mult – spune omul sportiv de 27 de ani.

 

Zoltán în prezent se pregătește pentru concursul de antrenor, ba chiar a primit și o ofertă, care nu ar influența cariera sa de jucător, mai degrabă ar ajuta-o pe aceasta. Deocamdată nu se gândește despre întoarcerea acasă, dar urmărește cu atenție în continuu soarta secției sale de tenis de masă al clubului care l-a educat, Clubul Sportiv Nagy Mózes.

 

 – Îi susțin foarte mult, aștept rezultate din ce în ce mai bune de la rezervele din Târgu Secuiesc, deoarece aici se desfășoară o muncă exemplară, în condiții excelente, într-o atmosferă familială. Ping-pongul este o bună posibilitate bună pentru un salt , îl ofer în atenția părinților.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


19 ianuarie 2015