La Târgu Secuiesc se apropie la final lucrările sitului industrial, Primăria a deschis concursul pentru întreprinderi. Condițiile sunt avantajoase, servesc dezvoltarea firmelor și crearea noilor locuri de muncă.

 

Târgu Secuiesc este una din centrele prospere ale economiei din Transilvania, situat la 66 de kilometri de la orașul Brașov, la 32 de kilometri de la Sfântu Gheorghe, centrul de județ, care aspiră și în cultură, în prima zonă a drumului european 547 dintre Brașov-Bacău. Acest drum a fost totdeauna prim-panul principal al comerțului care leagă Transilvania și Moldova prin pasul Oituz, prin care meșteșugarii și comercianții din Brașov și-au transportat mărfurile în Moldova, astfel l-au pomenit și ca Sachsenweg, adică drumul sașilor.

 

Chiar de-a lungul drumului amintit, în vecinătatea gării CFR a început în 2013 construirea unui parc industrial, pentru care conducerea de atunci a orașului a concurat în scopul impulsionării economice a Scaunului Kézdi. De curând a fost terminat și noul drum de legătură (strada Soarelui), pe care l-au lărgit potrivit scopului și l-au făcut mai rezistent pentru primirea circulației de mărfuri în creștere.

 

Suprafața parcului industrial este 7.28 hectare, pe aceasta se înființează patru hale de producție, dintre care una este renovată și trei sunt nou-construite, fiecare fiind legată cu drumuri interne. Va urma acum „popularea” acestor hale, cu publicarea licitațiilor care vizează  acest fapt. Întreprinderile care se prezintă vor fi scutite de sub achitarea impozitului pe teren și pe imobil, și pe deasupra pot obține suprafață de închiriat la un preț redus. În afară de asta există posibilitatea construirii unei hale proprii, întrucât cele existente nu corespund cerințelor. Halele sunt potrivite deopotrivă pentru producție sau pentru depozitare, fiecare dispune de un sistem de mare debit de energie, de conductă de apă și gaz necesar activităților. Locația este potrivită pentru punerea în activitate a minimum patru, maximum șase întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderile pot câștiga întâietate față de concurenți pe baza valorilor adăugate. Pot însemna avantaj tehnologiile inovative folosite, de ocrotire a mediului (reutilizarea deșeurilor, producerea energiei electrice și termice din surse refolosibile etc.), respectiv numărul locurilor de muncă înființabile care trebuie să fie minim 79. Pentru următoarele precizări și alte informații poate fi studiat regulamentul de funcționare al parcului industrial pe pagina web www.kezdi.ro (anexa numărul 64 a HTH), respectiv poate fi solicitată o informație mai amănunțită în biroul de proiecte al Primăriei din Târgu Secuiesc, la numărul intern +40 267 361 974, 135, la numerele de telefon +40 720 143 746 sau la adresa de e-mail janos.bartha@kezdi.ro.


Invalid Displayed Gallery


15 septembrie 2015