Întâlnirea mecanicilor din Cernat, care va avea loc în anul acesta la 10 octombrie în cadrul Zilelor Secuimii organizate a VI-a oară, a pornit de doi ani cu intenția de a deveni un eveniment de toamnă al Muzeului Haszmann Pál din Cernat organizat de la an la an. Manifestarea este în primul rând o întâlnire de mecanici, unde ajung aproape de vizitatori piesele interesante ale colecției de unelte și mașini agricole unice în toată Transilvania. Cu colaborarea mecanicilor specialiști din Ungaria și de acasă oferim un program interesant, unde, pe lângă partea de specialitate, vom oferi mai apoi ocupație pentru întreaga familie.

 

Partenerii noștri vor fi Muzeul de Mașini Agricole Hajdu-Ráfis János din Mezőkövesd și colaboratorii, specialiștii, precum și întreprinzătorul, colecționarul de mașini agricole Lévay Sándor din Gyöngyös, care de asemenea își va aduce la eveniment specialiștii și chiar și câteva tractoare contemporane ale sale. Evenimentul va fi procedat de o muncă comună cu ei de câteva zile, la care vor pregăti mașinile care vor „răsuna” în ziua de sâmbătă. În anul acesta în centrul evenimentului se va afla tractorul fabricat de Uzinele Fabricii de Mașini Maghiare Hofherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth, dar vor răsuna mai apoi și mai multe motoare stabile, tractoare contemporane. Pe parcursul zilei va fi și defilare de mașini, prezentare de mașini, prezentări, expoziție și programe familiale.

 

Programul manifestării:

ora 15: defilarea tractoarelor veterane

ora 16: deschiderea expoziției: De la plugul de lemn până la mașina Hofherr  – Visul devenit realitate

Prezentări:

Kádár Zoltán, directorul Muzeului de Mașini Agricole Hajdu-Ráfis János din Mezőkövesd

Lévay Sándor, colecționar de mașini din Gyöngyös,, întreprinzător

ora 17: István Ildikó și prietenii – concert de muzică populară

 

Program permanent: activitate meșteșugărească pentru copii, casă de dans pentru copii cu Folker, jocuri populare pentru copii


Invalid Displayed Gallery


8 octombrie 2015