În 2 decembrie, o dată cu aprinderea primei lumânări de Advent, începe din nou seria de programe în așteptarea sărbătorilor, pe care Primăria Târgu Secuiesc o organizează deja de șase ani. În seria de programe de o lună se alătură Casa de Cultură Vigadó, dar și organizațiile și asociațiile civile.  Pe lângă aprinderea lumânărilor de Advent își găsesc loc și programele culturale, târgul de Crăciun de produse locale și de artă populară. Programul în așteptare sărbătorilor își ia startul în 2 decembrie și se încheie cu spectacolul de Revelion al Teatrului Orășenesc.

 

În fiecare sâmbătă, de la ora 18 va avea loc aprinderea lumânării de Advent în piața Gábor Áron, la care vor colabora copiii de grădiniță, elevii școlilor generale, gimnaziale și liceale ai orașului. În 9 decembrie în centrul orașului își găsește din nou loc târgul tradițional al produselor locale. Moș Nicolae va sosi în vizită și în acest an la copiii din Târgu Secuiesc. În 5 decembrie, luni vor primi cadou copiii de grădiniță din Târgu Secuiesc, Lunga, Tinoasa și Ruseni, apoi seara de la ora 18 va sosi în centru pe sania sa Moș Nicolae. Nu vor lipsi nici concertele de Crăciun: se pregătesc cu o serie de programe potrivite sărbătorii și Școala Molnár Józsiás, Biserica Boldog Özséb și Clubul Elevilor. Școlarii se pregătesc de sărbătoare în 22 decembrie, suflătorii în 23 decembrie, iar în biserica Boldog Özséb concertul de Crăciun va avea loc în 26 decembrie. Însă cei care îndrăgesc mai mult Crăciunul rock se pot pregăti în 22 și 23 decembrie, deoarece în acest an va fi al optulea RockKarácsony.

 

Seria de programe în așteptarea Crăciunului și Anului Nou se află încă sub organizare, programul complet va fi accesibil pe pagina de web www.kezdi.ro, până atunci va deveni definitivă oferta de anul acesta, precum și evenimentele care se vor desfășura în Casa de Cultură Vigadó. Marea parte a programelor va fi gratuit, pentru evenimentele cu plată pot fi cumpărate bilete la fața locului sau prealabil.

 


21 noiembrie 2017