Azi instituțiile de învățământ din Târgu Secuiesc au primit adresa oficială care precizează că începând din 21 septembrie cursurile vor putea fi organizate conform scenariului verde. Asta înseamnă că de luni fiecare elev poate merge la școală.

 

Primarul Bokor Tibor a ținut o ședință ad-hoc cu directorii de școli Bejan András, Farkas Ferenc și Balog Katalin, la care a confirmat: întrucât dispozițiile și starea actuală permit, în săptămâna următoare cursurile să înceapă neapărat după scenariul verde. La întâlnire directorii au relatat că în fiecare instituție de învățământ anul școlar a început fără probleme, conform dispozițiilor.

 

Încă înaintea începerii anului școlar administrația a achiziționat toate mijloacele necesare pentru ca anul școlar să înceapă în siguranță: acolo unde sala de clasă a necesitat, băncile au fost separate cu panouri plexiglas, au fost cumpărate în total 1330 de bucăți, o mare parte a acestora au fost livrate și instalate de către firma specializată. Pe lângă asta, fiecare școală a primit laptopuri, din care au fost cumpărate în total 70 de bucăți. Bokor Tibor a mai adăugat că la ședința extraordinară a consiliului va fi modificat bugetul, iar din suma regrupată fiecare instituție va primi alte șapte laptopuri și vor fi cumpărate în fiecare clasă camere care pot înregistra și vocea.


17 septembrie 2020