În august continuă la Târgu Secuiesc reabilitarea tehnică a pasajelor de cale ferată: după ce la începutul lui iulie au predat deja pasajul aflat pe drumul care duce spre Catalina, în august urmează aranjarea pasajului de la Ruseni care atinge drumul național nr.11. Despre asta a relatat presei la 18 iulie, vineri, subsecretarul de stat de la transporturi István Zoltán, după ce, împreună cu primarul Bokor Tibor, au primit vizita reprezentanților de la Regio Trans la administrație. Directorul firmei de transport Regio Trans Ioan Nodea și însoțitorii au înaintat oficialilor proiectele realizate.

 

„Am făcut promisiunea ca, pe parcursul mandatului meu, la Târgu secuiesc vom reabilita ambele pasaje de cale ferată – acest moment este parte a procesului de realizare. La 23 august, noaptea la ora 1, vom începe reabilitarea, probabil este vorba de un proces de muncă de o zi sau de o zi și jumătate, făcând abstracție de procurarea autorizațiilor. Lucrările solicită și devierea circulației, iar deoarece este vorba despre o șosea cu circulație mare, despre asta vom informa populația la timp” – a conchis esența întâlnirii István Zoltán.

 

„Circulația care trece pe șoseaua înspre Bacău poate fi împărțită în trei categorii, potrivit acesteia camioanele de peste 7 tone trebuie să-și schimbe direcția încă la Chichiș sau la Onești, camioanele de 3,5 tone vor putea circula pe ruta Sânzieni – Lemnia, pe când vehiculele mai mici vor putea ajunge pe șoseaua nr.11 pe strada Abatorului. Fiindcă lucrările se desfășoară noaptea  și dacă totul se desfășoară după plan, la ora 10 înainte de masă vom asfalta deja, deci pentru după-masă pasajul va putea fi folosibil” – a relatat primarul.

 

István Zoltán a mai spus că, pe parcursul anului viitor ar dori, dacă s-ar realiza și schimbarea sistemului indicator, deoarece instalația din prezent nu este demn pentru o astfel de șosea cu circulație mare, cum este drumul nr.11 înspre Bacău.


Invalid Displayed Gallery


10 august 2014