În scopul câștigării titlului Orașul reciclării, Primăria Târgu Secuiesc și Gosp-Com publică și în anul acesta concurs de colectare a deșeurilor pentru instituțiile de învățământ din oraș. Concursul începe la 3 octombrie 2016 și se încheie la 29 mai 2017.

 

Sarcina este simplă: instituțiile trebuie să adune în tomberoanele selective desemnate hârtia, materialul plastic, metalul, sticla și în anul acesta deja pot fi predate și deșeurile electronice. Pe cele trei școli sau grădinițe aflate pe primele trei locuri, unde în perioada amintită vor fi cele mai multe deșeuri reutilizabile pe o persoană, vom recompensa cu premii valoroase (laptop, tablă interactivă și proiector). Nu uitați: materialul plastic și metalul trebuie aruncate în tomberonul galben, hârtia și cartonul în tomberonul albastru, iar sticla în cel verde! Instituțiile care au declarat intrarea sunt Liceul Teoretic Nagy Mózes, Școala Generală Petőfi Sándor, Colegiul Reformat, Grădinița Manócska, Grădinița Csipkerózsika și Grădinița nr. 3. Până la 2 octombrie, duminică se mai pot înscrie la concurs pe adresa de e-mail: nagyjuditbrigitta@gmail.com.

 

În concursul de anul trecut pe baza rezultatelor totalizate, cea mai mare cantitate de deșeu selectiv per elev – 7065,4 kg de hârtie, material plastic și sticlă – a fost predată de grădinița nr. 3., atingând o medie de 75,9 kg/cap. Premiul doi a fost obținut de către Grădinița Manócska, care a predat 5634,9 kg de hârtie, material plastic și sticlă, media lor a fost de 21,9 kg/cap. Al treilea premiat a fost Grădinița Csipkerózsika cu 1386,54 kg de deșeuri selective adunate, cu o medie de 17,3 kg/cap.



28 septembrie 2016