Până la termenul de predare au fost depuse șase dosare de către întreprinderile care solicită loc în parcul industrial din Târgu Secuiesc, însă au acceptat în prealabil doar cererea a cinci firme. Până acum comisia de specialitate a evaluat pozitiv documentația a celor trei înscrise, celelalte se află încă sub evaluare.

 

La Târgu Secuiesc un parc industrial, în afară de infrastructura de circulație, este deja gata, al doilea, care se găsește pe drumul înspre Cătălina, se află încă în construcție. În cazul așezământului care se află în locul întreprinderii de altădată (IFET) Primăria Târgu Secuiesc a alcătuit un sistem de criterii de prezentare, pe baza căruia evaluează dosarul firmelor înscrise.

 

Așteptările sunt superioare, dar acest lucru nu i-a speriat pe întreprinzători să învestească la Târgu Secuiesc. Până acum două dosare au nevoie de completare și comisia a decis că, acordă timpul necesar pentru efectuarea completării.

 

Una dintre firme fabrică cabluri, există un participant cu capital pe deplin german, a treia evaluată pozitiv însă s-a specializat în fabricarea diferitelor matrițe. Se găsesc și firme care nu doresc să închirieze hală, ci au solicitat teren în parc.

 

Uniunea europeană așa a sprijinit constituirea acestuia, dacă se înființează puțin peste o sută de noi locuri de muncă. Se află sub construcție un al doilea, și un parc industrial puțin mai mic, care se află în locul stației de decantare neutralizate a fabricii de amidon, acolo o hală este deja aproape gata, pentru o altă însă îi este asamblată carcasa de oțel.

 

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


Invalid Displayed Gallery


29 octombrie 2015