În interpretarea individuală a lui Gajai Ágnes va fi prezentată producția de mare succes a Teatrului Szigligeti din Oradea cu titlul Edith Piaf et Agnes la 20 mai, miercuri de la ora 19 în studioul sălii mari al Casei de Cultură Vigadó.

 

Ați auzit deja cântecul privighetorii? Se chinuie. Se bâlbâie. Emană sunete asurzitoare. Se sufocă. Se avântă și se prăbușește. Și brusc nimerește. Piruie. Ne răscolește. Edith Piaf și-a nimerit repede cântecul. S-o observăm doar, o voce străbate din interiorul ei, o voce, care cuprinde întreaga sa ființă, din cap până în picioare, și spulberă un val negru uriaș. Acest val fierbinte ne acoperă și ne cuprinde, pătrunde în noi.

 

Edith Piaf, ca privighetoarea printre crengi și ea însăși devine invizibilă. Nu rămâne din ea altceva, decât privirea, mâna palidă, fruntea de culoarea cerii, pe care se anină raza de lumină, și vocea ei, această voce, care se umflă, se înalță, se înalță întruna și încet-încet o înlătură, așa crește ca umbra ei pe perete și ocupă locul fetiței fricoase. Din această clipă trece peste ea însăși. trece peste șansonetele sale, trece peste muzică și peste cuvinte. Trece peste noi. Sufletul străzii pătrunde în toate camerele orașului. Deja nu Edith Piaf cântă, ci cade ploaia, suflă vântul, lumina lunii își așterne fața de masă.

 

Muzică: Csepei Róbert, Márkus Zoltán

Fotografie: Persinariu Antónia

 

Durata spectacolului: 1 oră 15 minute.

 

Prețul biletului de intrare: 15 lei.  Pot fi găsite prealabil în biroul de relații cu publicul al Casei de Cultură Vigadó, în zilele de lucru între orele 8-16, precum și cu o oră înainte de spectacole. Posibilitate de rezervare de locuri la numărul de telefon  0267/361 081 sau la adresa de e-mail office@vigado.ro.


Invalid Displayed Gallery


6 mai 2015