Bucătăria Spitalului Municipal din Târgu Secuiesc a fost dotată cu cele mai bune echipamente de bucătărie: la cererea primăriei, compania HS Timber Production din Reci a oferit un sprijin financiar de 65.000 de euro.

 

Bucătăria a fost predată pe 28 decembrie în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, dr. Szilveszter Szabolcs, viceprimarul orașului Târgu Secuiesc, Adrian Radu, directorul HS Timber Production, și Canea-Kocsis András, managerul spitalului, care a solicitat și implementat întregul proiect. Echipamentul de bucătărie a fost pus la dispoziție de firma MDL din Târgu Mureș, reprezentată de Nagy Ildikó, cine a subliniat că totul a fost pregătit pentru a asigura cea mai bună calitate a alimentării pacienților și că vor continua să fie parteneri în a ajuta spitalul din Târgu Secuiesc să se dezvolte.

 

Canea-Kocsis András, managerul spitalului, a prezentat procesul de derulare a proiectului, subliniind că, după ce acordul de finanțare a fost semnat în septembrie, au început să planifice, dar când și-au dat seama de dimensiunea proiectului, au vrut să repare și interiorul clădirii. Deși inițial au vrut să o facă pe cont propriu, au fost nevoiți să apeleze la ajutor profesionist, așa au reușit să renoveze întregul interior și să instaleze aparatele de bucătărie într-o lună. Managerul a mulțumit companiei, primăriei și consiliului județean, prezentând în același timp un filmuleț video în care se arată unde ar dori să ajungă bucătăria spitalului, la care se lucrează în continuare.

 

Viceprimarul dr. Szilveszter Szabolcs a mulțumit operativitatea sprijinului, întrucât din momentul în care s-a aflat că HS Timber dorește să ofere sprijin orașului, a fost găsit în cel mai scurt timp unde să acorde sprijinul, astfel mentalitatea conducerii companiei, profesionalismul conducerii spitalului și intervenția Consiliului Județean au dus la un acord foarte rapid, datorită căruia secția de bucătărie a fost predată astăzi. “Treaba noastră este să găsim un loc pentru toate resursele financiare și este evident că ne direcționăm resursele către locurile care vor duce la progres. Alimentarea bolnavilor este unul dintre cei mai importanți factori, așa că atunci când a apărut nevoia, am acționat rapid”, a spus el.

 

Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, a subliniat că HS Timber Production a oferit deja de peste 50 de ori sprijin financiar în județ în domeniile culturii, sănătății, sportului, și a fost primul care a sprijinit crearea unui laborator PCR la începutul pandemiei. “Investiția predată astăzi este vitală pentru spitalul din Târgu Secuiesc, și investiția nu s-a terminat încă, pentru că tot astăzi am dat indicații despre cum vrem să continuăm”, a subliniat el.

 

Adrian Radu, directorul HS Timber Production, a declarat că se bucură că pot fi de folos comunității, dar acest lucru se datorează și bunei colaborări cu liderii locali, care întotdeauna indică unde este cea mai mare nevoie. “Vom continua să fim deschiși și să sprijinim județul cât mai bine, fie că este vorba de cultură, sport sau sănătate”, a conchis el.

 

Noul echipament de bucătărie include instrumente pentru a găti mâncarea, dar și pentru a o depozita, procesa și pregăti în mod corespunzător, iar alte investiții sunt planificate pentru servire și transport, s-a spus la conferința de presă.



28 decembrie 2021